Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg ne prestaje padati

Prometni kolaps u Zagrebu: Čak 73 prometne nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom području jutros od 6,30 sati do 14 sati zabilježene su 73 prometne nesreće pri čemu su četiri osobe ozlijeđene, uključujući dvije teško, doznaje se od policije koja zbog snijega građane poziva na pojačan oprez u vožnji.

Jedna osoba ozlijeđena je jutros u slijetanju vozilom s autoceste Karlovac - Zagreb. Većina nesreća prošla je samo s materijalnom štetom. U velikom broju nesreća dugo se čeka policiju da dođe na očevid pa policija moli građane za strpljenje, rekla je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba. Dodala je da je sljemenska cesta zatvorena za promet iza osam sati, dok se kamioni koji idu prema Karlovcu na zahtjev karlovačke policije isključuju iz prometa. Policija poziva vozače na pojačan oprez, odnosno da prilagode brzinu uvjetima na cesti, koriste zimsku opremu i drže dovoljan razmak između vozila.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

>> Rijeka: Orkanska bura podigla krov škole

>> VIDEO: Jaka bura, minus, snijega i do pola metra

Prvi stupanj pripravnosti

Gusti snijeg koji pada gotovo cijelu noć brži se od 197 ekipa Zimske službe pa je gradski javni promet na širem zagrebačkom području osjetno usporen. 'Svih 197 ekipa Zimske službe noćas od 3.50 sati je na cestama. Proglašen je prvi stupanj pripravnosti i čisti se po prioritetima, što znači da su prvi na redu prilazi gradskom javnom prijevozu, školama, vrtićima i bolnicama i nadvožnjaci', rekla je za Dnenvik.hr Tatjana Mitrović, glasnogovornica Zimske službe.

Na tvrdnje građana da većina prilaza gradskom javnom prometu rano jutros nije bila očišćenja, glasnogovornica Mitrović je rekla kako ekipe Zimske službe daju sve od sebe, no gusti snijeg otežava im posao, a njihova dužnost jest da ceste bude očišćenje 24 sata od prestanka oborina.

Jedna nesreća s teškim tjelesnim ozljedama

Aleksandra Ljuba, glasnogovornica zagrebačke policije, izjavila je kako se jutros u razdoblju od 6 do 9.30 sati na širem zagrebačkom području dogodilo 50-tak prometnih nezgoda. 'Na 7. kilometru autoceste Zagreb-Karlovac došlo je do slijetanja osobnog automobila s ceste pri čemu je jedan osoba najvjerojatnije zadobila teške tjelesne ozljede', rekla je za Dnevnik.hr Aleksandra Ljuba. Dodala je kako se zbog snijega od 9.30 sati zatvorena Sljemenska cesta.

Iz glasnogovorništva ZET-a kažu kako je čak 17 autobusnih linija zbog sigurnosnih razloga obustavljeno, dok su četiri linije skraćene. 'Promet je na širem gradskom području znatno usporen, a kod svih voznih linija dolazi do odstupanja od voznog reda', za Dnevnik.hr je potvrđeno iz glasnogovorništva ZET-a.  

Glavnina snijega danas tijekom dana

Nikša Bjelajac iz HAK-a kaže kako snijeg i orkanska bura uvelike otežavaju promet i uzrokuje zastoje. 'Posljedice ciklonalne erupcije vide se u središnjoj Hrvatskoj, sjeverozapadnom dijelu, Lici, Gorskom kotaru i priobalju. Obaveza je zimska oprema i lanci te molimo vozače da vožnju prilagode uvjetima na cesti', rekao je Bjelajca za Dnevnik.hr.

IZ DHMZ-a izvještavaju kako u unutrašnjosti zemlje pada obilan snijeg dok na srednjem i južnom Jadranu pada kiša. Očekuje se kako u unutrašnjosti pasti od 10 do 30, a u gorju i do 50 centimetara snijega. Temperatura u unutrašnjosti danas će se kretati između minus 5 i 0, na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a u Dalmaciji od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva. U Zagrebu i okolici glavnina snijega očekuje se sredinom dana i poslijepodne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene