U Lici su zatvorena birališta. Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović razgovarala je s gradonačelnikom Gospića Karlom Starčevićem.

Galerija


Na prošlim je izborima u tom gradu pobijedio Darka Milinovića koji je tada vodio HDZ. Na pitanje što očekuje od izbora i je li nervozan, odgovara:

Vezani članci Ličko-senjski župan Darko Milinović Darko Milinović osniva stranku LiPO: "Želimo biti stranka modernog demokršćanskog svjetonazora prihvatljiva što širem broju ljudi" Darko Milinović Darko Milinović zaražen koronavirusom: "Pozitivan sam na COVID-19 kao i svi članovi moje uže obitelji. Nastavljam rad od kuće"

"Nikada u životu nisam bio nervozan, ja sam optimističan. Ovo je jedinstvena prilika da Zagrebu pošaljemo poruku kako je Lika devastirana kao nikada u povijesti. Iz Like su stizale karte koje nitko nije kupovao u Zagrebu za dolazak u Liku.

Šaljemo upozorenje kako Lici treba gospodarska i duhovna obnova. Mi smo pobijedili prije dvije godine one koji su Liku razorili, pa kome bi se ja priklonio", odgovorio je Starčević na pitanje kome će se prikloniti.

"Očekujemo da ćemo biti prva politička snaga. Očekujemo pet mandata. Ono što bude iznad, bit će pozitivno i radovat ćemo se tome.

Nismo još ni sa kim pregovarali, odluku o tome ćemo donijeti kada vidimo rezultate", ponovio je Starčević, koji na pitanje o mogućoj suradnji s Darkom Milinovićem odgovara: "Ako bude radio na dobrobit Županije, sa svima ću surađivati", rekao je.

O uvjetima kaže: "Ako bude radio na dobrobit Županije, sigurno ćemo surađivati, a to znači da moramo promijeniti smjer njegove politike. Nije dobra bila do sada.

Njegova politika je devastirala Liku do koljena, potukla i mi ne možemo tim putem putovati dalje. Mi moramo promijeniti smjer te politike", ističe.

Starčević za kraj kaže i kako imaju u planu mnogobrojne projekte za Liku, kao što je, primjerice, pokretanje gospodarstva.

"Moramo vidjeti što ćemo s demografskom obnovom, ali i razgovarati s hrvatski iseljeništvom", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Milinović: "Pokazao onima koji su me istjerali iz HDZ-a da ipak nešto vrijedim"

Tisuće na ulicama Moskve: "Vlada suzbija slobodu, pa i slobodu na internetu"