Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Lici

Gradonačelnik Gospića: "Nismo još pregovarali, odluku o suradnji donijet ćemo kada vidimo rezultate izbora"

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević (HSP) i Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr)
Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević (HSP) i Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević (HSP) i Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Lici su zatvorena birališta. Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović razgovarala je s gradonačelnikom Gospića Karlom Starčevićem.

Na prošlim je izborima u tom gradu pobijedio Darka Milinovića koji je tada vodio HDZ. Na pitanje što očekuje od izbora i je li nervozan, odgovara:

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

"Nikada u životu nisam bio nervozan, ja sam optimističan. Ovo je jedinstvena prilika da Zagrebu pošaljemo poruku kako je Lika devastirana kao nikada u povijesti. Iz Like su stizale karte koje nitko nije kupovao u Zagrebu za dolazak u Liku.

Šaljemo upozorenje kako Lici treba gospodarska i duhovna obnova. Mi smo pobijedili prije dvije godine one koji su Liku razorili, pa kome bi se ja priklonio", odgovorio je Starčević na pitanje kome će se prikloniti.

"Očekujemo da ćemo biti prva politička snaga. Očekujemo pet mandata. Ono što bude iznad, bit će pozitivno i radovat ćemo se tome.

Nismo još ni sa kim pregovarali, odluku o tome ćemo donijeti kada vidimo rezultate", ponovio je Starčević, koji na pitanje o mogućoj suradnji s Darkom Milinovićem odgovara: "Ako bude radio na dobrobit Županije, sa svima ću surađivati", rekao je.

O uvjetima kaže: "Ako bude radio na dobrobit Županije, sigurno ćemo surađivati, a to znači da moramo promijeniti smjer njegove politike. Nije dobra bila do sada.

Njegova politika je devastirala Liku do koljena, potukla i mi ne možemo tim putem putovati dalje. Mi moramo promijeniti smjer te politike", ističe.

Starčević za kraj kaže i kako imaju u planu mnogobrojne projekte za Liku, kao što je, primjerice, pokretanje gospodarstva.

"Moramo vidjeti što ćemo s demografskom obnovom, ali i razgovarati s hrvatski iseljeništvom", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
Aktualno Milinović: "Pokazao onima koji su me istjerali iz HDZ-a da ipak nešto vrijedim" Darko Milinović i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Darko Milinović i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Darko Milinović, nositelj nezavisne liste na prijevremenim izborima u Ličko-senjskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) Darko Milinović, nositelj nezavisne liste na prijevremenim izborima u Ličko-senjskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Konferencija za novinare Darka Milinovića nakon objave rezultata izbora u Lici (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Milinović: "Pokazao onima koji su me istjerali iz HDZ-a da ipak nešto vrijedim" 1/3 >>

Aktualno Tisuće na ulicama Moskve: "Vlada suzbija slobodu, pa i slobodu na internetu" +0 Prosvjed u Rusiji (Foto: Alexander NEMENOV / AFP) Svijet Tisuće na ulicama Moskve: "Vlada suzbija slobodu, pa i slobodu na internetu" 1/1 >>  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene