Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena uz pomoć psa

Rekordna zapljena kokaina: Kako je Dax dilerima iz ruku izbio sto milijuna eura - "Droga je vjerojatno išla u zemlje EU-a"

Aktualno Galerija Ivan Čorkalo, reporter Ivan Čorkalo, reporter Foto: DNEVNIK.hr Predrag Juratovac, pomoćnik ravnatelja Sektor za mob. jedinice Predrag Juratovac, pomoćnik ravnatelja Sektor za mob. jedinice Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo i Predrag Juratovac Ivan Čorkalo i Predrag Juratovac Foto: DNEVNIK.hr Hari Brnad, načelnik PU primorsko-goranske Hari Brnad, načelnik PU primorsko-goranske Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Čorkalo i Hari Brnad Galerija 1/5 >>
Što je bilo ključno za uspjeh ove akcije i jesu li učestale i velike zapljene dokaz da je narkomreža u Hrvatskoj aktivnija nego prije, donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Narkomreža je svakako aktivnija u Hrvatskoj nego prije, ali to je slučaj i u svim ostalim zemljama Europske unije.

"Tijekom veljače, ožujka, travnja i svibnja carinski i policijski službenici provodili su kontrole u cilju suzbijanja krijumčarenja droge i tom prilikom mogu istaknuti da je gotovo na mjesečnoj razini bila zapljena droge, kokaina u količini od 150 kilograma", rekao je Predrag Juratovac iz Hrvatske carine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se Božinović Veliki ulov policije u riječkoj luci: Zaplijenjeno više od pola tone kokaina, vrijednosti 20 milijuna eura

"Prilikom otkrivanja ovih 745 kilograma koristili smo službenog psa. Službeni pas je to nanjušio, a kasnije smo koristili našu standardnu opremu. Pas se zove Dax", dodao je Juratovac i istaknuo da je zaplijenjena droga u vrijednosti od 20 milijuna eura, no na ulicama bi taj iznos mogao bi narasti čak pet puta. Prema analizama carine i policije, droga je vrlo vjerojatno išla u zemlje Europske unije.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Ivana Čorkala je li Hrvatska postala centar za distribuciju droge prema Europi, Hari Brnad, načelnik PU primorsko-goranske, odgovorio je negativno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čest slučaj Objašnjeno zbog čega se droga najčešće krijumčari s bananama: Ovaj vikend opet zapljena kokaina u paketima ovog voća

"Trend povećanja krijumčarenja kokaina iz južnoameričkih zemalja primjećuje se i u drugim zemljama. Od Nizozemske, Belgije, Španjolske, koje su tradicionalno najveće luke ulaza kokaina. Mediteranska ruta bilježi u svim morskim lukama povećanje u zadnje tri godine. Dakle, Hrvatska nije izdvojen slučaj", istaknuo je Brnad.

Sumnjivaca zasad nema, a kriminalističko se istraživanje nastavlja te traje na i međunarodnoj razini.

"Sudeći prema dosadašnjim rezultatima, nema sumnje da će počinitelji, oni koji su švercali kokain preko Hrvatske,  uistinu biti i privedeni, a droga će biti uništena", zaključio je Čorkalo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene