Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konferencija za medije

Detalji zapljene kokaina: Za sve je zaslužan jedan pas! "Kad droga krene u uličnu prodaju masa joj se povećava pet puta"

Na konferenciji za medije policija je otkrila detalje zapljene velike količine kokaina. U svemu je ključnu ulogu odigrao jedan pas.

U luci Rijeka palo je više od pola tone kokaina, vrijednog više 20 milijuna eura, unatrag mjesec dana. Kontejneri su pronađeni u terminalu luke, odakle su trebali krenuti na daljnja odredišta.

Održana je konferencija za medija na kojoj su iz policije poručili da akcija ne bi bila moguća bez psa tragača.

"Zapljene koje su Carina i policija posljednja 3-4 mjeseca provele su zaista impresivne, neke spadaju u 10-ak najvećih u Hrvatskoj. Štp se tiče mase, ovo je najveća zapljena kokaina u povijesti policije i Carine, bilo je većih, ali van hrvatskih teritorija", rekao je Mario Kovač, načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se Božinović Veliki ulov policije u riječkoj luci: Zaplijenjeno više od pola tone kokaina, vrijednosti 20 milijuna eura

Ovih 745 kilograma kokaina zaplijenjen je u posljednjih mjesec dana, ali velike količine droge pale su tijekom cijele godine istaknuo je Andrej Franulović, pročelnik Područnog carinskog ureda Rijeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čest slučaj Objašnjeno zbog čega se droga najčešće krijumčari s bananama: Ovaj vikend opet zapljena kokaina u paketima ovog voća

"Procjenjena vrijednost kokaina je 20 milijuna eura, ali kad krene u uličnu prodaju masa mu se povećava miješanjem pet puta. Možete zamisliti onda koji je ovo udarac kriminalnim skupinama."

Kokain najčešće dolazi iz Latinske Amerike, a zemlje proizvođači su Kolumbija, Bolivija i Peru. Ne zna se točno iz koje od ovih zemalja je droga došla, a policija nije htjela otkriti ni kako su je krijumčari sakrili.

Iz policije su naglasili kako Hrvatska nije osobito problematična, jer većina droge u EU ulazi iz drugih država kao što je Malta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene