Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se odluka

Šira rekonstrukcija Vlade i prije Uskrsa? Poznata imena onih koji bi mogli zamijeniti neke ministre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić u utorak je rekao da premijer Andrej Plenković ima apsolutnu potporu Kluba HDZ-a i partnera u vladajućoj koaliciji za eventualnu rekonstrukciju Vlade.

Premijer Andrej Plenković ide u rekonstrukciju Vlade i prije 1. svibnja, kako se ranije mislilo.

Trebala bi biti finalizirana rekonstrukcija i prije Uskrsa, a oko 20. travnja mogli bismo imati novu Vladu, doznaje Jutarnji list. Izvori iz HDZ-a, Vlade i koalicijskih partnera za Jutarnji list su rekli kako je gotovo sigurno da će Planković zamijeniti četiri ministra, ali da bi ih moglo biti i više - čak sedam.

Bez ministarske funkcije ostaju USKOK-ovi osumnjičenici Boris Milošević i Josip Aladrović, a vrlo je izgledno da ministar gospodarstva i održivog razvoja više neće biti ni Tomislav Ćorić.

Premijer se želi riješiti i ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak, doznaje Jutarnji list.

Izvori za Jutarnji list tvrde, da bi na mjesto Borisa Miloševića mogla doći i jedna potpredsjednica Vlade. U igri su Spomenka Đurić, aktualna državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, koja je na toj dužnosti još od 2016., ali i Snježana Vasiljević, profesorica Pravnog fakulteta u Zagrebu. Obje su bliske SDSS-u, ali nisu formalno članice stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA MARKOVU TRGU Održan koalicijski sastanak: Bačić potvrdio da će doći do rekonstrukcije Vlade, o detaljima nije želio

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oporba sve glasnija Nagađanja o drugoj rekonstrukciji vlade Andreja Plenkovića se šire, Banski Dvori bez komentara

Tomislav Ćorić je, tvrdi Jutarnji list, navodno sam rekao premijeru da mu je pet i pol godina mandata dosta i da želi ići dalje. Kao mogući Ćorićev nasljednik spominje se Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba na prošlim izborima, zastupnik u Gradskoj skupštini i član Nadzornog odbora Ine.

Sudbina ministrice Tramišak bi mogla biti poznata već danas. Održavaju se sjednice najviših HDZ-ovih stranačkih tijela u Karlovcu, a prije toga trebali bi se sastati Ivan Anušić, potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan i premijer Plenković. Anušić smatra kako nema nikakvog razloga da ona ode, a Tramišak je bila Anušićeva kandidatkinja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene