Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oporba sve glasnija

Nagađanja o drugoj rekonstrukciji vlade Andreja Plenkovića se šire, Banski Dvori bez komentara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Banskih dvora u ponedjeljak nema nikakvih komentara na nagađanja medija o rekonstrukciji Vlade, koja su intenzivirana posljednjih dana.

Ako do rekonstrukcije Vlade dođe, dogodila bi se na polovini njezinog drugog mandata i bila bi to druga rekonstrukcija Vlade premijera Andreja Plenkovića - prva je bila 2019. godine. Iako iz Banskih dvora o tome do sada nisu htjeli ništa govoriti, spekulacije o rekonstrukciji Vlade prisutne su još od uhićenja i odlaska Darka Horvata s mjesta ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Priče o mogućim kadrovskim promjenama intenzivirane su u proteklih nekoliko dana, nakon što je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak u javnost iznijela informaciju da je zbog svojih odluka bila izložena prijetnjama, o kojima prethodno nije obavijestila policiju, ali niti premijera Andreja Plenkovića.

Pročitajte i ovo Tomislav Ćorić OPTUŽBE ZA POGODOVANJE Ćorić dao kratku izjavu pa pobjegao s presice: "Bit ću na raspolaganju svim tijelima RH vezano za istragu"

Pročitajte i ovo Ivo Sanader - 3 objavili priopćenje Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu Ivi Sanaderu u aferi Hypo

Ministricu Tramišak stoga se po nekim medijima otpisuje kao "bivšu", pogotovo nakon što je premijer cijelu situaciju opisao kao "ekstremno bizarnu", najavivši da će s ministricom o svemu razgovarati, pri čemu je bez odgovora ostalo pitanje ima li ona i dalje njegovo povjerenje.

Kao vjerojatne bivše članove Vlade mediji navode i potpredsjednika Borisa Miloševića te ministra rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, koji su pod istragom Uskoka zbog sumnje na zlouporabu ovlasti.

Koalicijski partneri za "osvježenja" u Vladi

Sve se više nagađa i da bi sa čela Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja mogao otići Tomislav Ćorić, čije se ime već duže spominje uz aferu "Vjetroelektrane". U kontekstu moguće šire rekonstrukcije Vlade, nagađa se da bi ona mogla zahvatiti i Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo obrane i Ministarstvo zdravstva.

I dok oporba smatra kako ne treba niti ići u rekonstrukciju Vlade već su nužni novi izbori, koalicijski partneri poručuju da i dalje podržavaju Vladu, ali su potrebna "osvježenja".

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak izjavio je kako Banskim dvorima treba kadrovsko osvježenje radi osiguranja stabilnosti gospodarstva i društva u vrijeme rata u Ukrajini te ulaska Hrvatske u eurozonu i Schengenski prostor.

HDZ sutra poslijepodne ima redovitu zajedničku sjednicu Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice, koja će se ovoga puta održati u Karlovcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene