U utorak je održan sastanak premijera s koalicijskim partnerima. Branko Bačić potvrdio je kako će do izmjena u Vladi doći, ali i naglasio kako će premijer odlučiti "kada i u kojem obuhvatu".


Intervencija koje je Vlada kroz paket gospodarskih mjera donijela za energetski spas bila je tema sastanka s koalicijskim partnerima koji je u utorak održan na Markovu trgu. O toj temi će, kako je nakon sastanka najavio potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić, u idućih 15 -ak do 20 dana ponovno raspravljati. 

Predsjednik Vlade upoznao je sve partnere s prošlotjednim sastankom Europskog vijeća, kao i s mjerama koje će europske zemlje poduzeti kako bi smanjile energetsku ovisnost o Rusiji. Razgovaralo se o izbjeglicama iz Ukrajine, kao i o Strateškom kompasu.

Na pitanje je li bilo govora o rekonstrukciji Vlade, Bačić je kazao kako to nije bila tema sastanka, ali je naglasio da su "svi koalicijski partneri dali podršku predsjedniku Vlade u samoj rekonstrukciji - kad on to odluči i u kojem obuhvatu".

"Kad je u pitanju arhitektura Vlade, predsjednik Vlade predlaže ministre i na njemu je najveća odgovornost, njegovo je pravo da bira najbliže suradnike i ocjenjuje njihov rad. Klub zastupnika u potpunosti će podržati premijera", istaknuo je Bačić.

Potpredsjednik HDZ-a je rekao da slučaj Tramišak neće biti kamen spoticanja.

Do "osvježenja" Vlade će doći, potvrdio je Bačić, ali će premijer odlučiti kada će to biti i na koji način će se odvijati.

Već neko vrijeme u političkim kuloarima govorilo se o mogućnosti odlaska potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, kao i ministra Josipa Aladrovića, koji su pod istragom, no ovih je dana u središte pozornosti dospjela ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak. Ona je prvo javno progovorila o prijetnjama kojima je, kako je sama kazala, bila izložena. Neki su mediji u tom kontekstu spominjali premijerova savjetnika Zvonimira Savića.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković za čitav slučaj doznao je naknadno, a tek za vrijeme svog boravka u Bruxellesu osvrnuo se na tu priču. Nazvao ju je bizarnom te najavio da će nakon povratka u Zagreb sve razjasniti s ministricom Tramišak. 

  Branko Bačić Bačić nakon sastanka vladajuće koalicije: "Nema govora o ukidanju COVID potvrda"

Branko Bačić Bačić nakon koalicijskog sastanka: "Ići ćemo u provjeru potpisa za obje inicijative Mosta"

Dio oporbe zagovara nove izbore, a iz redova koalicijskih partnera predlažu kadrovske izmjene.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju