Hoće li Tomislav Ćorić, aktualni ministar gospodarstva, napustiti Vladu? Spekulira se da je to njegova želja, a o tome su ga danas pitali i novinari.


Iako su ga novinari više puta upitali hoće li napustiti ministarsku poziciju u Vladi, o čemu se sve više govori u kuloarima, Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva, nije htio precizno i jasno odgovoriti. 

"Jesam li odradio svoju dionicu u Vladi prije svega je pitanje za premijera Plenkovića, on je selektor ekipe. Moj je mandat na raspolaganju predsjedniku već pet i pol godina. Tu sam već dulje vrijeme, jedan sam od seniora u ovoj ekipi, ali sam još u formi", odgovorio je Ćorić na pitanje je li on u Vladi odradio svoju dionicu. 

Na pitanje vidi li se u budućnosti u Vladi, Ćorić je rekao da je to pitanje širine rekonstrukcije Vlade i kad bi njegov mandat sutra prestao, misli da je odradio neke dobre stvari za zemlju.

Pitali su ga novinari i bi li ostao u Vladi kad bi se njega o tome pitalo. "To su već pomalo indiskretna pitanja", rekao je Ćorić, ponovo izbjegavši precizan odgovor. 

Andrej Plenković Nagađanja o drugoj rekonstrukciji vlade Andreja Plenkovića se šire, Banski Dvori bez komentara

Andrej Plenković Plenkovićeva kadrovska križaljka: Rekonstrukcija Vlade do 1. svibnja

"Odluka da netko ostane u Vladi je stvar tog nekog i procjene predsjednika Vlade. On je izbornik i njegova je konačna", branio se Ćorić.

"Koja je vaša odluka?" bilo je zadnje pitanje na tu temu. "Nemojte me to pitati", bio je Ćorićev zadnji odgovor. 

Na pitanja o cijeni naftnih derivata ministar je rekao da su u ponedjeljak i utorak pale cijene goriva na referentnim tržištima. "Ukoliko se taj trend nastavi, sljedeći tjedan ćemo ponovo imati pad cijena. Do tada nećemo reagirati", rekao je Ćorić. U slučaju daljnjeg rasta cijena ministar je rekao da su Vladi na raspolaganju samo trošarine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju