Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"To su indiskretna pitanja"

Ćorić želi otići iz Vlade? "Plenković je selektor ekipe, ja sam tu već dulje vrijeme..."

Hoće li Tomislav Ćorić, aktualni ministar gospodarstva, napustiti Vladu? Spekulira se da je to njegova želja, a o tome su ga danas pitali i novinari.

Iako su ga novinari više puta upitali hoće li napustiti ministarsku poziciju u Vladi, o čemu se sve više govori u kuloarima, Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva, nije htio precizno i jasno odgovoriti. 

"Jesam li odradio svoju dionicu u Vladi prije svega je pitanje za premijera Plenkovića, on je selektor ekipe. Moj je mandat na raspolaganju predsjedniku već pet i pol godina. Tu sam već dulje vrijeme, jedan sam od seniora u ovoj ekipi, ali sam još u formi", odgovorio je Ćorić na pitanje je li on u Vladi odradio svoju dionicu. 

Na pitanje vidi li se u budućnosti u Vladi, Ćorić je rekao da je to pitanje širine rekonstrukcije Vlade i kad bi njegov mandat sutra prestao, misli da je odradio neke dobre stvari za zemlju.

Pitali su ga novinari i bi li ostao u Vladi kad bi se njega o tome pitalo. "To su već pomalo indiskretna pitanja", rekao je Ćorić, ponovo izbjegavši precizan odgovor. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oporba sve glasnija Nagađanja o drugoj rekonstrukciji vlade Andreja Plenkovića se šire, Banski Dvori bez komentara

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Doznaje Dnevnik Nove TV Plenkovićeva kadrovska križaljka: Rekonstrukcija Vlade do 1. svibnja

"Odluka da netko ostane u Vladi je stvar tog nekog i procjene predsjednika Vlade. On je izbornik i njegova je konačna", branio se Ćorić.

"Koja je vaša odluka?" bilo je zadnje pitanje na tu temu. "Nemojte me to pitati", bio je Ćorićev zadnji odgovor. 

Na pitanja o cijeni naftnih derivata ministar je rekao da su u ponedjeljak i utorak pale cijene goriva na referentnim tržištima. "Ukoliko se taj trend nastavi, sljedeći tjedan ćemo ponovo imati pad cijena. Do tada nećemo reagirati", rekao je Ćorić. U slučaju daljnjeg rasta cijena ministar je rekao da su Vladi na raspolaganju samo trošarine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene