Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužio ih za prikrivanje podataka

Reiner: Vlada obmanjuje javnost i brojkama o iseljenima iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov saborski zastupnik Željko Reiner prozvao je u četvrtak Vladu da u pokušaju prikrivanja vlastite nesposobnosti obmanjuje javnost, pa i vezano uz broj građana koji su iselili iz Hrvatske.

"Vlada pokušava svoju nesposobnost i katastrofu u kojoj je dovela Hrvatsku prikriti tvrdnjama da broj iseljenih iz Hrvatske zbog te katastrofalne gospodrske situacije nije onakav kakvim se prikazuje, a sve to govori paušalno i bez brojki", izjavio je Reiner novinarima u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Za svaki slučaj Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore? Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Prema Migracijskom izvješću njemačke vlade, tvrdi Reiner, u drugoj polovini 2012. izdano je 12 tisuća radnih dozvola za hrvatske građane. U 2013. je izdano 25 tisuća dozvola hrvatskim građanima, a u prvoj polovini 2014. godine 20 tisuća. "Bojimo se da je u drugoj polovini 2014. taj broj značajno veći", kazao je.

Saborska oporba: Vlada uporno ignorira državnu reviziju

Istaknuo je kako je poznat podatak da je preko tisuću liječnika zatražilo od Hrvatske liječničke komore dozvolu za odlazak u inozemstvo, da je preko 550 prvostupnica medicinskih sestara zatražilo takvu dozvolu, kao i da je nekoliko tisuća srednje obrazovanih mediciskih sestara otišlo inozemstvo. "Samo u KBC Zagreb u zadnjih su mjesec dana otišle 42 sestre", rekao je.

Današnje se iseljavanje, dodao je, ne može se uspoređivati s onim prijašnjim u hrvatskoj povijesti, jer sada, naglašava, odlaze visokoobrazovani mladi ljudi.

Osvrnuo se Reiner i na izbore u Dubrovniku, izrazivši zaprepaštenost da Vlada daje otvorenu podršku čovjeku koji je pravomoćno osuđen za zlouporabu gradonačelničkog položaja i financijskih malverzacija. "I takvu podršku daju oni koji su se kleli u svoje poštenje", poručio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene