Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Za Dnevnik.hr

Oglasili se autori hit stranice 'Registar izdajnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Oni koji su se odlučili upisati u Registar reagirali su prije svega hrabro i na tome im zahvaljujemo', poručuju SKROZ-ovci, autori internetske stranice 'Registar izdajnika'.

Do jutros se u 'registar izdajnika' upisalo više od 4.000 osoba, a autori web stranice na kojoj se to može učiniti kažu kako je količina angažmana koju su ovime pokazali građani 'najbolja vijest u proteklih nekoliko mjeseci'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Adresa prebivališta je... Objavljena imovinska kartica Mije Crnoje, ministra s najkraćim stažem Slika nije dostupna Peđa Grbin 'TO JE DOKAZ DA JE KARAMARKO LAGAO' Vlada se ne želi dodatno očitovati o 'slučaju Crnoja'

Poručuju da su bili motivirani time da je od registra izdajnika do sabirnih logora kratak put: 'No pasaran', napisali su u mailu za Dnevnik.hr.

Na pitanje jesu li iznenađeni ovako velikim odazivom ljudi da se upišu u registar odgovaraju potvrdno. 'Zapravo da. I iskreno se ispričavamo što nismo na vrijeme osigurali sve potrebne tehničke uvjete pa je dio noći i nedjelje Registar bio nedostupan. Srećom, zahvaljujući uviđavnosti našeg providera, Plus.hr, problemi s pristupom su riješeni i vjerujemo da se neće ponoviti', objasnili su.

Naime, jučer se tijekom dana, naročito nakon što su mediji objavili postojanje ove stranice, često nije moglo pristupiti online registru.

Smatraju da je njihova ideja ta koja je bila komična. 'Oni koji su se odlučili upisati u Registar reagirali su prije svega hrabro i na tome im zahvaljujemo. Golema količina angažmana koju su demonstrirali što iskazima, što pozivima i mailovima, možda je najbolja vijest u ovoj zemlji u proteklih nekoliko mjeseci', zaključuje umjetnički kolektiv SKROZ koji djeluje od 2005 godine pod vodstvom redateljice Nore Krstulović i dramaturginje Maje Sviben.

Krstulović je istaknula da stranicu ne namjeravaju zatvoriti niti ako Crnoja odustane od svoje namjere. 'S obzirom na reakcije javnosti, registar je nadmašio formu te se pretvorio u dokument vremena i trebao bi stalno ostati otvoren', poručila je.

U registru stoje i upisi pod imenima javnih osoba poput SDP-ovca Peđe Grbina, koji je kao razlog naveo da je 'srbočetničko-komunističko-udbaško-partizanski zločinac', pjevačice Elementala Mirela Priselac Remi, Severine Vučković i legendarnog vođe Azre Branimira Štulića Johnnya ('Ja sam kod kuće isto izdajnik što sam se odmetnuo na svoju stranu. Jesam. Pa šta?').

Upisalo se i nekoliko osoba pod imenom Tomislav Karamarko s porukom 'Hvala svima na sudjelovanju, olakšali ste nam posao', 'Ja sam posve čist i nikada nisam ništa prekršio u životu osim par puta. Plus digitalizacija', 'Jer sam bio šef tajnih službi kad je Gotovina lociran na Kanarskom otočju i izručen Međunarodnom sudu za bivšu Jugoslaviju'.

Podsjetimo, novi ministar branitelja Mijo Crnoja rekao je kako želi objaviti registar izdajnika Republike Hrvatske, što je izazvalo veliku buru u javnosti. Ovu Crnojinu ideju podržao je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, ali su joj se usprotivili članovi Mosta.

'Mislimo da je to apsolutno nezakonito i pitanje je tko bi se tu sve našao, kako bi se to određivalo. Ne želimo nikakav lov na vještice, mislimo da nam to nije potrebno. Hrvatska ima puno bitnijih gospodarskih problema kojima se moramo baviti', rekao je prošlog tjedna glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene