Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja predao je svoju imovinsku karticu, koju je objavilo Povjerenstvo za sukob interesa.


Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja odstupio je s navedene dužnosti u vrlo kratkom roku nakon što je istu preuzeo i nakon što je u javnost dospjela informacija da mu je adresa prebivališta na baraku u ulici Gradna 85/g u Samoboru. Bivši ministar sad je predao imovinsku karticu i iz nje je vidljivo da mu je prebivalište u Zagrebu, a ne u Samoboru.

Vezani članci Ivan Paladina Paladina objašnjavao otkud mu milijunska imovina i zašto mu je supruga prijavljena na 4000 kuna Ivan Paladina, ministar graditeljstva Objavljena imovinska kartica novog ministra: Vlasnik je puno nekretnina, ali i dva velika kredita

Crnoja je pod stručnu spremu naveo da je magistar međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti. Bivši ministar i član HDZ-a u imovinskoj kartici navodi i svoj bračni status kao oženjen te da ima djecu.

U Crnojinoj imovinskoj kartici jedan od najzanimljivijih podataka je dužina trajanja njegovog mandata kao ministra branitelja od svega 6 dana, odnosno od 22. siječnja do 28. siječnja 2016.

Crnoja tako nije dugo bio na plaći od 20.000 kuna bruto, a u imovinskoj kartici prijavio je primitak supruge u visini od 1663 kune mjesečno.

Crnoja ima i kredit u visini 22.400 eura, kojeg je uzeo na rok otplate od 362 mjeseca i s mjesečnom ratom od 82,79 eura te po kamatnoj stopi od 2 posto. Bivši ministar branitelja ima i potraživanja u visini od 304.000 kuna, a riječ je o pozajmici, kako je naveo u svojoj imovinskoj kartici.

Crnoja je u imovinsku karticu upisao dvije nekretnine, onu u Samoboru na adresi Gradna 85/g, tržišne vrijednosti 150.000 kuna i površine 655 metara kvadratnih te stan u Zagrebu, u Gornjem Stenjevcu, površine 57,60 mettara kvadratnih i tržišne vrijednosti 350.000 kuna.

Zemljište u Samoboru Crnoja navodi da je stekao "ustupanjem građevinskog zemljišta bez naknade", dok je stan u Zagrebu dobio "darovnim ugovorom".

Bivši ministar upisao je u imovinsku karticu i dva vozila, Toyotu RAV4 iz 2008. godine vrijednju 50.000 kuna, koju je kupio na kredit te Citroen Xsara iz 2000. godine, vrijedan 6000 kuna.

Crnoja je u imovinsku karticu upisao i poslovni udio u benkovačkoj tvrtki Energija Benkovac d.o.o. od 50 posto, te 100-postotni udio u tvrtki Rumica Usluge d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu. Isto tako, bivši je ministar prijavio i posjedovanje 20 dionica Eko Južnog Jadrana d.d. iz Ploča, čija je nominalna vrijednost 1000 kuna po dionici.

Osim toga, Crnoja je i član nadzornog odbora Braniteljske udruge Zavjet i NK Dubrava Tim Kabel.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju