Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O presudi i samoubojstvu

Reakcije žrtava na događanja u Haagu: "Ovo što je napravio, to može samo divljak napraviti"

Reakcije žrtava na presudu (Foto: dnevnik.hr)
Reakcije žrtava na presudu (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
U Haagu je u srijedu u sjeni samoubojstva generala Slobodana Praljka pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju dovršeno izricanje pravomoćne presude u predmetu "Prlić i ostali".

Žalbeno vijeće potvrdilo je nepravomoćne presude bivšem načelniku Glavnog stožera HVO-a Milivoju Petkoviću od 20 godina zatvora, bivšem zapovjedniku vojne policije Valentinu Ćoriću 16 godina zatvora i načelniku Ureda za razmjenu zarobljenika Berislavu Pušiću 10 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Suđenje u Haagu (Foto: AFP) TATJANA KRAJAČ O HAAGU Reporterka Nove TV svjedočila dramatičnim trenucima prije spuštanja zavjese u haškoj sudnici Slobodan Praljak u haškoj sudnici na dan kad je popio bočicu otrova i preminuo (Foto: Dnevnik.hr) Potvrđeno postojanje UZP-a Šokantan dan u Haagu u kojem si je hrvatski general oduzeo život pred očima cijelog svijeta

Prije prekida ročišta zbog toga što je general Praljak popio otrov u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora, bivšem predsjedniku Vlade Herceg-Bosne Jadranku Prliću potvrđeno je 25 godina zatvora i bivšem ministru obrane Bruni Stojiću 20 godina zatvora.

O presudi su pred Haškim sudom govorile žrtve. Mnogi od njih došli su u Haag i s uvredljivim transparentima o prvom hrvatskom predsjedniku.

"Vrlo nam je je bitno da je presuđeno za udruženi zločinački pothvat koji su činili Hrvatska s našim bosanskohercegovačkim Hrvatima. Presuda je po meni realna i da su bili oslobođeni, ne bi puno pomoglo, ali nama je bitno da su za udruženi zločinački pothvat osuđeni. To nam je vrlo bitno", kaže jedan od muškaraca koji je došao na izricanje presude u Haag.

"Ja ga poznajem izuzetno, to je jedan teški kriminalac. Samo što je volio pare, pljačku, zlato i gdje ima što popit. A ovo što je danas napravio, to samo može divljak napraviti", rekao je drugi muškarac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene