''Braniteljske udruge bit će na športskim igrama u Vukovaru od 12. do 14. listopada, ali na prosvjedu teško možemo sudjelovati jer su dečki na natjecanjima'', komentirao je prosvjed u Vukovaru HDZ-ov saborski zastupnik i čelnik Hvidre Josip Đakić.

Galerija


Josip Đakić izvijestio je da sve braniteljske udruge razmatraju ima li razloga za prosvjed koji je u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina najavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Sutra će s ministrima još jednom proći što je sve učinjeno i donijeti odluku postoji li uopće razlog za prosvjed. Smatra da tematska sjednica o suradnji HDZ-a i SDSS-a nije potrebna. ''Mi o Pupovcu znamo sve i postoje neke stvari koje su nam sporne. Ali, brate mili, svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa demokracija je'', poručio je Đakić.

Vezani članci Prosvjedi u Kolumbiji - 1 Razgovarali smo s Kolumbijcem koji nam je opisao žestoke prosvjede zbog porezne reforme u jeku pandemije: ''Mogli bismo bankrotirati'' Milorad Pupovac Pupovac o incidentu u Borovu: "Žao mi je što je tim mladim ljudima podstrek došao i od najviših predstavnika državnog vrha"

Đakić je na opetovano pitanje o Pupovcu odgovorio: ''Nemojte me silovati s pitanjima''.

''Ovo nije faraonski sustav i na temu ratnih zločina u Vukovaru ne smije se ponašati tako bahato", odgovorio je Mostov Miro Bulj na premijerovo odbijanje tematske sjednice o Domovinskom ratu. Najavio je da će ''kao čovjek i branitelj'' otići na prosvjed u Vukovar jer je, kaže, vrijeme da se sankcioniraju svi zločini. "Dat ću potporu kao čovjek, ali neću se namećati u prvim redovima'', rekao je Bulj. Dodao je da je vrijeme da se iz Srbije dostave svi dokumenti, a da nije vrijeme da ''dio Vlade, odnosno Pupovac ide na četnički dernek u Bačku Palanku''.

Tematska je sjednica o Domovinskom ratu dobrodošla, komentirao je HDZ-ov zastupnik Stevo Culej, ali nije želio odgovarati na pitanja novinara. Razlog se vjerojatno krije u ovoj njegovoj poruci: '' Često sam otvarao temu ratnih zločina i u dvije godine, koliko sam u Saboru otvarao četiri izložbe na temu ratnih zločina u Vukovaru. Vi, predstavnici medija, kao ni većina zastupnika niste se udostojili doći'', rekao je Culej i otišao od okupljenih novinara.