Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

A kako bi bilo da nas ukinete, ionako smo za Vas samo "drugorazredni" doktori koji ništa ne rade, stoji u priopćenju Koordinacije hrvatske obiteljske medicine.


Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) oglasila se priopćenjem u kojem reagiraju na novi pravilnik o specijalizacijama.

Vezani članci Školski dnevnik (Foto: Dnevnik.hr) Odzvonilo "štancanju" odlikaša? Ministarstvo obrazovanja mijenja pravilnik o ocjenjivanju Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images) Legalizirano mito? Tko vrtiću donira tisuću i više kuna, dobije čak 50 dodatnih bodova za upis

Prenosimo ga u cijelosti:

''Reagiramo na izmjene Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o specijalističkom usavršavanju doktora medicine, objavljenog u Narodnim novinama 16.siječnja 2017.g.

Od ranije diskriminirani i zaboravljeni specijalisti obiteljske medicine, koje je zaboravio ministar Nakić kada je mijenjao Pravilnik o specijalističkom usavršavanju doktora medicine u srpnju 2016.g., sada je zaboravio i ministar zdravstva Kujundžić.

Donešene izmjene Pravilnika se NE ODNOSE NA LIJEČNIKE SPECIJALISTE OBITELJSKE MEDICINE!?

Za nas vrijedi stari nepovoljni Pravilnik iz 2011.g.

A razgovarali smo o tome s ministrom Kujundžićem i njegovim pomoćnicima na sastancima u Ministarstvu zdravstva 9.12.16. i 20.12.2016.g. Aktivno smo sudjelovali u E-savjetovanju i dali svoje primjedbe.

Pitamo sve Vas - od premijera, ministra zdravstva, njegovih pomoćnika, saborskih zastupnika, HLK, medija, kolega, pacijenata:

JESMO LI MI DOKTORI OBITELJSKE MEDICINE LIJEČNICI DRUGOG REDA?

Nebitni? Nevažni? Ne postojimo?

A zaboravljeni jesmo.

A kako bi bilo da nas ukinete, ionako smo za Vas samo "drugorazredni" doktori koji ništa ne rade, sve šalju u bolnice gdje se "pravi doktori" ubijaju od posla, a mi smo samo administratori HZZO-a?

Diskriminirani smo jer:

- naši specijalisti imaju manji koeficijent plaća od bolničkih doktora
- mi plaćamo veću odštetu od 400.000 kn za specijalizaciju, a bolnički sada maksimalno 250.000 kuna
- u MZ savjetnici za PZZ su bolnički doktori pa nam je i "normalno" da ništa ne znate i ne želite znati o nama
- svi smo završili isti Medicinski fakultet i trebali bi raditi zajedno na dobrobiti pacijenata
- Hipokratovu zakletvu nećemo ni spominjati

A kako bi bilo da nas ukinete i da mi prestanemo raditi?!'', stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica KoHOM-a Vikica Krolo.