Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je u subotu Glavni odbor SDP-a odbio Mostov prijedlog o velikoj koaliciji, HDZ je priopćio kako su očekivali da će "antireformski SDP odbiti prijedlog Mosta, jer Zoran Milanović cijeli tjedan pokušava izvesti puzajući državni udar".


'Očekivano da je antireformski SDP odbio prijedlog Mosta, jer Zoran Milanović cijeli tjedan pokušava izvesti puzajući državni udar - na silu formirati saborsku većinu i svim sredstvima onemogućiti pobjedničke reformske snage da formiraju novu Vladu.

Vezani članci Mislav Bago Novi Crobarometar: Tko je najpopularniji političar, jesu li birači odlučili kazniti predsjednika i premijera zbog javnih nastupa te što smatraju najvećim problemom Slika nije dostupna MOST predložio sporazum, HDZ i SDP odbili ga odmah potpisati

Milanovićevu tehničku Vladu ne zabrinjavaju najave o znatnom padu gospodarskih aktivnosti u 2016. godini, ne zanima ih rješavanje problema i reforme, već samo vlastite fotelje i privilegije', stoji u priopćenju HDZ-a, koji je potpisao glasnogovornik stranke Ivan Jabuka.

Glavni odbor SDP-a u subotu je jednoglasno neodrživom ocijenio mogućnost tripartitnog saveza s HDZ-om i Mostom te još jednom podržao predsjednika stranke Zorana Milanovića kao mandatara za sastavljanje nove vlade, no Milanović je nakon sastanka kazao kako to ne znači da su odbili Most, nego HDZ.

'Neke stvari moramo reći javno, s HDZ-om ovakvim kakav jest ne možemo', poručio je Milanović, koji smatra i da je ideja nestranačke osobe na čelu Vlade loša. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook