Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Republički sindikat radnika Hrvatske zatražio je danas od ministra mora, prometa i razvitka Božidara Kalmete, koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske pošte, da razriješi dužnosti odgovorne osobe iz Središta pošta Zagreb, jer su odgovorni za neprovođenje mjera zaštite radnika i imovine tog poduzeća, koje je u posljednjih desetak dana više puta bilo metom kriminalaca.


'Ukoliko ne pokrenete ove aktivnosti naš će Sindikat, u cilju očuvanja života radnika HP, organizirati prosvjedne aktivnosti', stoji u otvorenom pismu što ga je ministru Kalmeti uputio predsjednik RSRH Jadranko Vehar. Ističe pritom kako je sva sreća da u tri prepada u posljednje vrijeme nitko od radnika nije stradao, iako će posljedice osjećati još godinama.

Vezani članci Ivan Čulo, predjsednik uprave Hrvatske pošte Paketi i pošiljke kasne, predsjednik Uprave Hrvatske pošte otkrio zašto: "20 posto ljudi nam je izvan stroja" Pošta, ilustracija Dolijao razbojnik: Zadarska policija ulovila lopova koji je prošle godine iz pošte ukrao 20.000 kuna

Sindikat navodi kako godinama upozorava na slabosti sustava u sprječavanju napada na radnike i imovinu HP, a po učestalosti napada vidljivo je da se ne primjenjuje ni Zakon o minimalnim mjerama zaštite koje je donio Hrvatski sabor. 'Veliko breme Hrvatske pošte je uplitanje politike u postavljanje kadrova koji nisu dorasli razini poslovanja koje zahtijeva moderna pošta', ističe Vehar. Dodao je da "politika mora maknuti 'prste' sa pošte" kako bi se ona kvalitetno odnositi na tržištu za dobrobit korisnika, radnika i vlasnika.