Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu se financirati

Razmatra se ukidanje općina i gradova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trećina hrvatskih gradova i općina ne može se financirati sama.

Ministarstvo uprave provodi istraživanje o financijskoj isplativosti jedinica regionalne i lokalne samouprave. Kao kriteriji eventualnog ukidanja općina i gradova, osim financijskih u obzir će se uzeti i demografski, prostorni, infrastrukturni i povijesni kriteriji. Gradovi i općine definitivno se neće ukidati do sljedećih lokalnih izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministarstvo prima zahtjeve Novi val sredstava iz EU fondova: Općine, gradove i županije čeka 150 milijuna kuna Slika nije dostupna Saznajte koji je grad proglašen najboljim za život RAT, ŠTEDNJA, NAPADI Kvaliteta života u europskim gradovima opada

'Na kraju godine Vlada dobiva bezbroj prijedloga, zahtjeva, molbi jedinica lokalne uprave i samouprave da pomogne iz proračunskih pričuva za najrazličitije zahtjeve', rekla je premijerka Jadranka Kosor. 'Njih 197 prima dotacije odnosno pomoći iz države u iznosu od 30 do čak 90 posto, to pokazuje da je potrebno razmišljati o određenoj promjeni', rekao je Vojko Obersnel, predsjednik Udruge hrvatskih gradova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene