Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić primio Mudrinića

Razgovarali o znakovima recesije u gospodarstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je Ivicu Mudrinića, predsjednika Uprave HT-a, na njegov zahtjev, a teme razgovora bile su trenutno gospodarsko stanje u Hrvatskoj u kojem su sve izraženiji znakovi recesije te povećanje broja nezaposlenih, priopćeno je danas iz Predsjednikova ureda.

Mudrinić je zatražio konzultativni sastanak kod Predsjednika Republike kao predsjednik Uprave HT-a, ali i kao predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća, kao potpredsjednik Ekonomskog vijeća hrvatske Vlade, kao član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca i član Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje poduzetnika Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu Slika nije dostupna 'Nije bilo svojstveno ni '90-ih' Pupovac: Napada poput Josipovićevog nije bilo ni 90-ih, to nisu radili ni Tuđman ni Mesić

Također je bilo riječi o tome koje su reforme državne uprave nužne te kako formulirati viziju i dugoročnu strategiju razvoja Republike Hrvatske koja bi bila primjerena izazovima globalne recesije i zahtjevima 21. stoljeća. Tijekom susreta Mudrinić je podržao intenzivnije uključivanje predsjednika Mesića u traženju rješenja za aktualne gospodarske prilike i potrebne strukturalne reforme kojima bi se osigurao dugoročni stabilan ekonomski razvitak Hrvatske, stoji u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene