Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je Ivicu Mudrinića, predsjednika Uprave HT-a, na njegov zahtjev, a teme razgovora bile su trenutno gospodarsko stanje u Hrvatskoj u kojem su sve izraženiji znakovi recesije te povećanje broja nezaposlenih, priopćeno je danas iz Predsjednikova ureda.


Mudrinić je zatražio konzultativni sastanak kod Predsjednika Republike kao predsjednik Uprave HT-a, ali i kao predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća, kao potpredsjednik Ekonomskog vijeća hrvatske Vlade, kao član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca i član Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

Vezani članci Slika nije dostupna Bandić: 'Antifašizam znači biti slobodan i biti čovjek' Slika nije dostupna Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu

Također je bilo riječi o tome koje su reforme državne uprave nužne te kako formulirati viziju i dugoročnu strategiju razvoja Republike Hrvatske koja bi bila primjerena izazovima globalne recesije i zahtjevima 21. stoljeća. Tijekom susreta Mudrinić je podržao intenzivnije uključivanje predsjednika Mesića u traženju rješenja za aktualne gospodarske prilike i potrebne strukturalne reforme kojima bi se osigurao dugoročni stabilan ekonomski razvitak Hrvatske, stoji u priopćenju.