Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problematično posvajanje djece

Šef SOA-e otkrio: "Nismo poduzeli posebne mjere u slučaju Hrvata u Zambiji"

Aktualno Galerija Daniel Markić, ravnatelj SOA Daniel Markić, ravnatelj SOA Foto: DNEVNIK.hr Daniel Markić o slučaju Zambija - 1 Daniel Markić o slučaju Zambija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Daniel Markić o slučaju Zambija - 2 Daniel Markić o slučaju Zambija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Daniel Markić o slučaju Zambija - 3 Galerija 1/4 >>
U Münchenu je nastavljena Međunarodna sigurnosna konferencija, čija je glavna tema agresija na Ukrajinu. U programu konferencije sudjeluje i Daniel Markić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije.

Iako je u Münchenu fokus na sukobu u Ukrajini i svim sigurnosnim posljedicama koje on nosi, bila je to prilika da se Markića upita što SOA radi po pitanju hrvatskih državljana u Zambiji i rješavanja njihovog slučaja.

Zanimljivo, na pitanje reporterke i urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivane Petrović, Markić otkriva da se politika u ovom slučaju baš ne oslanja previše na rad SOA-e.

Pročitajte i ovo Ilustracija osjećaju se izopćeno Posvojiteljica djece iz Konga: "Zbog raka nisam mogla imati djecu. Strah i neizvjesnost bili su golemi"

"Ne, SOA nije izravno uključena, SOA je samo rubno uključena da može pružiti podršku Ministarstvu vanjskih poslova ili pravosuđa ili MUP-u, ali konkretno nismo poduzeli posebne mjere", kazao je Markić.

Na pitanje o tome govori li da nije dobio nikakav politički nalog da to napravi, Markić odgovara: "Koliko znam tri su ministarstva uključena u to, to bi valjda trebalo biti dovoljno, ali ako treba, naravno da služba može biti angažirana".

Pročitajte i ovo Suđenje Hrvatima u Zambiji Ne postoje iznimke Prvi put se oglasio dužnosnik iz DR Konga: "Osmero Hrvata nije moglo legalno posvojiti djecu"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene