Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ravnatelj Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Željko Topić, svoj luksuzni Mercedes E280 CDI skriva u arhivi zavoda, među papirima i dokumentacijom.


Željko Topić, ovisno o raspoloženju, vozi malo Audi 6, a malo Mercedes E280 CDI kojeg, uz postojeću službenu garažu u Vukovarskoj 78, skriva tamo gdje je bila arhiva, među stolovima i papirima, dok su hrpe fascikala i dosjea smješteni na otvorenoj recepciji, stoji u predstavci Zavoda koju su djelatnici poslali Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Vezani članci Prosvjedni performans sindikata \ Sindikati performansom obilježili Praznik rada: "Stanje radničkih prava u Hrvatskoj stavljeno je pod tepih" Štednja novca (Foto: Dnevnik.hr) Gdje je nestalo više od 600.000 kuna? Očajni radnici Hrvatskih šuma ostali bez svoga novca, blagajnica poručuje: "Ništa ja ne znam"

Djelatnici također upozoravaju na činjenicu da Zavod raspolaže i posebnom recepcijom na prvom katu zgrade u kojoj ima uredski prostor, premda u prizemlju već postoje dvije recepcije na kojima je angažirana i zaštitarska služba. Ovakva dodatna recepcija, prema navodima djelatnika, proračun godišnje košta 120.000 kuna.

I dok Sindikat pred svojim članstvom i javnošću brani sporazum o smanjenju plaća koji je potpisao, između ostalog i argumentima o potrebi zajedništva i solidarnosti u teškim vremenima, ovakvi ga primjeri trošenja proračunskog novca dovode u situaciju preispitivanja odluke o potpisivanju sporazuma, stoji na interenet stranici Sindikata.

Možda bi Golf bio primjereniji za ravnatelja Zavoda?

Stoga SDLSN od Vlade RH traži hitnu unutarnju kontrolu trošenja proračunskih sredstava u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, izvješće o utvrđenom stanju i poduzetim mjerama i istovremeno predlaže Vladi donošenje odluke o utvrđivanju standarda kada su u pitanju službena vozila dužnosnika i rukovodećih službenika.

'Možda bi vozilo klase Golfa ipak bilo primjerenije vozilo za ravnatelja jednog državnog zavoda od Mercedesa.
Ako ravnatelji zavoda voze Mercedese, znači li to da ministrima treba kupiti zrakoplove?', pitaju se u sindikatu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju