Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat otkriva

Ravnatelj skriva Mercedes u arhivi Zavoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Željko Topić, svoj luksuzni Mercedes E280 CDI skriva u arhivi zavoda, među papirima i dokumentacijom.

Željko Topić, ovisno o raspoloženju, vozi malo Audi 6, a malo Mercedes E280 CDI kojeg, uz postojeću službenu garažu u Vukovarskoj 78, skriva tamo gdje je bila arhiva, među stolovima i papirima, dok su hrpe fascikala i dosjea smješteni na otvorenoj recepciji, stoji u predstavci Zavoda koju su djelatnici poslali Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba" Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni"

Djelatnici također upozoravaju na činjenicu da Zavod raspolaže i posebnom recepcijom na prvom katu zgrade u kojoj ima uredski prostor, premda u prizemlju već postoje dvije recepcije na kojima je angažirana i zaštitarska služba. Ovakva dodatna recepcija, prema navodima djelatnika, proračun godišnje košta 120.000 kuna.

I dok Sindikat pred svojim članstvom i javnošću brani sporazum o smanjenju plaća koji je potpisao, između ostalog i argumentima o potrebi zajedništva i solidarnosti u teškim vremenima, ovakvi ga primjeri trošenja proračunskog novca dovode u situaciju preispitivanja odluke o potpisivanju sporazuma, stoji na interenet stranici Sindikata.

Možda bi Golf bio primjereniji za ravnatelja Zavoda?

Stoga SDLSN od Vlade RH traži hitnu unutarnju kontrolu trošenja proračunskih sredstava u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, izvješće o utvrđenom stanju i poduzetim mjerama i istovremeno predlaže Vladi donošenje odluke o utvrđivanju standarda kada su u pitanju službena vozila dužnosnika i rukovodećih službenika.

'Možda bi vozilo klase Golfa ipak bilo primjerenije vozilo za ravnatelja jednog državnog zavoda od Mercedesa.
Ako ravnatelji zavoda voze Mercedese, znači li to da ministrima treba kupiti zrakoplove?', pitaju se u sindikatu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene