Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ravnatelj KBO odbacuje optužbe za mito,korupciju i nepotizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj osječke Kliničke bolnice Željko Vranješ odbacio je medijske napise u kojima je zadnjih dana optuživan za mito, korupciju i nepotizam pri zapošljavanju djelatnika u toj bolnici te izvijestio kako je tužio osobe koje su, kako drži, u novinama o njemu iznosili neprovjerene i neistinite tvrdnje.

Na današnjoj konferenciji za novinare Vranješ je odbacio tvrdnje mladog osječkog liječnika Dragana Novosela kako je zbog mita i korupcije za specijalizaciju interne medicine umjesto njega izabrao lošijega kandidata. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 U pritvoru je Policijski doktor za mito uhićen zbog - primanja mita: "Porekao je počinjenje kaznenog djela"

Vranješ je rekao kako je Novosel već zaposlen u KBO-u od 22. veljače ove godine, s ugovorom o radu do 2012., kao asistent i znanstveni novak, koji radi na projektu istraživanja epidemiologije moždanih udara u Hrvatskoj, i ne može imati dva radna mjesta.

'Novoselu je plaćen doktorski studij, koji je obvezan završiti. Ja ne primam specijalizante po političkoj liniji, nego po stručnosti i kvaliteti. Izabrana kandidatkinja ima preporuku osječkoga Medicinskog fakulteta, na kojem je znanstvena novakinja, ima doktorski studij i zvanje doktora znanosti i prvi je doktor znanosti u povijesti KBO-a koji će biti specijalizant', ustvrdio je Vranješ.

Istaknuvši kako je zatražio da se objavi ispravak vijesti o navodnu primanju mita, Vranješ je ustvrdio kako su 'objede bile ciljane, od iste skupine ljudi, koja unazad nekoliko godina destabilizira svaku upravu, pa i njegovu'.

Komentirajući medijske napise o optužbama za nepotizam, Vranješ je izjavio kako u KBO-u nema nijednog zaposlenika iz njegove obitelji.

Zamoljen da komentira medijske napise o bolničkim dugovima te mogu li uzrokovati otpuštanje djelatnika Vranješ je kazao kako je KBO ove godine, s odobrenjem resornog ministarstva, sklopila ugovore o radu na neodređeno vrijeme za 210 djelatnika, koji su do sada imali ugovore na određeno vrijeme, a to su, kako tvrdi, izbjegavale učiniti prijašnje vlasti i uprave.

'Iako je stanje teško, ove smo godine isplatili sve plaće. Zar bi nam Ministarstvo zdravstva odobrilo zapošljavanje 210 ljudi na neodređeno vrijeme da je poslovna politika toliko loša', upitao je Vranješ, odbacivši nagađanja o navodnu otpuštanju 300 djelatnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene