Gordan Maras kazao je kako je za SDP najveći problem što premijer nema parlamentarnu većinu.


U Saboru se jutros održava sastanak kluba zastupnika SDP-a. Dio njihovih zastupnika SDP-a vjerojatno će glasati za opoziv predsjednika Sabora Bože Petrova,  suprotno zaključku vrha stranke koji se opredijelio da SDP ne podrži smjenu predsjednika Sabora koju traži HDZ.

Bernardić: "Nećemo držati lojtre HDZ-u"

Vezani članci Slika nije dostupna Siniša Hajdaš Dončić poslao poruku SDP-ovcima: "Tko izda, ..." Slika nije dostupna Pogledajte Bernardićevu "zadaćnicu" kojom je tražio Marićevu smjenu

Novinarima se nakon sastanka kluba obratio predsjednik SDP-a Davor Bernardić:

"Nećemo držati lojtre HDZ-u. Pokrenut ćemo proceduru za razrješenjem tri potpredsjednika Sabora. Bit ćemo jedinstveni u opozivu Zdravka Marića", kazao je Bernardić.

Na pitanje hoće li biti jedinstveni i u opozivu Marića, Bernadić je samo kratko poručio kako će pokrenuti razrješenje.

Poručio je i kako su sve ovlasti za upravljanjem arhivom Saveza komunista prepustili Hrvatskom državnom arhivu.

Maras: "Molim premijera da prestane lagati"

Gordan Maras kazao je kako je za SDP najveći problem što premijer nema parlamentarnu većinu.

"SDP nije niti postavio Božu Petrova niti će ga braniti. Za nas je najvažnije pitanje da ne postoji parlamentarna većina. Ako nemamo parlamentarnu većinu, onda nemamo niti Petrova niti potpredsjednike iz HDZ-a. Trenutno, HDZ ne treba prikupljati podršku po hodnicima. Neka pokažu da imaju parlamentarnu većinu u sabornici. Mi ćemo vrlo jasno biti protiv njihove većine. Jedva čekamo raspravu o Mariću da pokažemo da nema većine. Molim premijera da prestane lagati. Plenković je jedini premijer u EU koji nema većinu. O tome ćemo sutra cijeli dana pričati. Može predsjednik Sabora biti i Ivan Pernar kada premijer nema većinu", kazao je Gordan Maras.

Kako piše Novi list, neki od najistaknutijih SDP-ovaca poput Milanke Opačić, Igora Dragovana, Orsata Miljenića ili Tomislava Sauche,  još u petak su Davoru Bernardiću jasno rekli da ne vide razloge zašto SDP kao lider oporbe ne bi rušio Božu Petrova.

Paralelno sa klubom zastupnika SDP-a održavao i klub zastupnika HDZ-a na kojem je sudjelovao i premijer Andrej Plenković.

Današnju sjednicu Sabora za koju se očekuje da će, s obzirom na krizu vlasti, biti jedna od najturbulentnijih možete pratiti na ovom linku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju