Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Partnerstvo za obuku'

Ranko Ostojić: 'U regiji je napravljen bitan iskorak u borbi protiv kriminala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je borba protiv organiziranog kriminaliteta na hrvatskom području važna istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je u utorak da je u regiji napravljen bitan iskorak u borbi protiv transnacionalnog organiziranog kriminaliteta, pa su rezultati policija u svim zemljama regije vidljivi.

Pročitajte i ovo Borbeni zrakoplov Su-34 Snažan udarac za Ruse Ukrajinci uništili tri ruska zrakoplova: Gubitak težak 100 milijuna eura Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi

'Prije samo desetak godina bili smo u situaciji da su organizirane skupine i kriminalci na našem području imale prednost zbog toga što nije bilo suradnje među policijama zemalja regije', rekao je Ostojić na otvaranju seminara o transnacionalnom organiziranom kriminalitetu "Partnerstvo za obuku/Partnership for Education" na kojem sudjeluju predstavnici policija iz Crne Gore, BiH, Makedonije, Albanije, Kosova, Srbije i Hrvatske.

Ostojić: Dr. Prgomet iz HDZ-a mi je napravio savršen rez i spasio mi život

Seminar "Partnerstvo za obuku" organiziralo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova s partnerima veleposlanstvima SAD-a i Austrije. Ostojić je najavio da će se seminari nastaviti iduće godine istaknuvši važnost policijske suradnje u regiji i razmjene iskustava.

'To je važno posebno sada kada je Hrvatska ušla u EU i kada teži postati lider u prenošenju znanja i pomoći svim zemljama koje nastoje ući u euroatlanske integracije. Hrvatska će biti najbolji partner u nastojanjima da zemlje regije postignu standarde potrebne za članstvo u EU', kazao je.

Ostojić je istaknuo da su MUP-ovi strateški prioriteti borba protiv računalnog kriminaliteta, organiziranog kriminaliteta vezanog uz ilegalne imigracije, razmjenu podataka u sprječavanju trgovine drogom i dr.

Da je borba protiv organiziranog kriminaliteta na ovom području važna i za američku Vladu potvrdio je veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Kenneth Merten koji je najavio daljnju suradnju Amerikanaca s policijama zemalja regije.

Ističući kako je suzbijanje organiziranog kriminaliteta "priča koja nema kraja", izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Austrije u Hrvatskoj Andrea Ikić-Bohm izuzetno važnom istaknula je razmjenu iskustava između policija u regiji.

'Važno je da budemo brži od počinitelja kriminala i da ovaj dio svijeta bude sigurniji', rekla je Ikić-Bohm. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene