Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijela priča oko pljačke MUP-a u fokus je doveo i bivšeg ministra unutarnjih poslova.


Bivši ministar unutarnjih poslova, SDP-ov Ranko Ostojić tijekom popodneva je na svom Facebook profilu odgovorio na optužbe kako je i on među odgovornima za neprovođenje kadrovskih reformi i ponovno zapošljavanje Željka Dolačkog što je posljedično dovelo do velike pljačke MUP-a za koju se sumnjiči upravo Doljačkog.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

Vezani članci Stiže nam nova pametna osobna kartica - 3 Nova osobna iskaznica imat će niz novih mogućnosti, a i novu cijenu: Poskupljenje će posebno pogoditi jednu skupinu građana Ranko Ostojić o reformi policije Ostojić ironično o najavljenoj reformi MUP-a: "Kolosalno i neviđeno! Ministar ili laže ili je loše informiran"

'Može li se dogoditi da policijski službenik počini kazneno djelo. Odgovor je da. Nažalost to se dogodilo u više od 100 slučajeva tijekom mog mandata. Nikad se kao ministar nisam miješao u krim istraživanja, ali i ovaj slučaj su rješavali policijski službenici, a ne NETKO drugi. Postoji sumnja, vjerujem i čvrsti dokazi koji će tijekom postupka pokazati sto se točno dogodilo. Međutim, kad pročitam rečenice gdin. Bone Marjanovića kojeg cijenim kao osobu koja vrlo često daje ocjene u području sigurnosnog sustava da navodi potpunu neistinu, onda je dobro da i javnost to čuje. Naime, nije Ostojić smijenio NIKOG, već je sukladno Zakonu o policiji kojeg je donio HDZ proveden postupak imenovanja 2400 rukovodećih policijskih službenika putem internog natjecaja. Zakonska obveza provedena, na rukovodeća mjesta povjerenstva imenovala policijske službenike od kojih SVI, ali bas SVI bili suzaposleni u depolitiziranoj policiji, a 90 posto i prije toga obavljali rukovodeće dužnosti. Istine radi.'