Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistička gužva

Rakovica: Mjesto aktivnog odmora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prava turistička gužva je u Rakovici, mjestu u okolici Plitvičkih jezera, koje ima jedan cilj - postati lider kontinentalnog turizma.

Brojke su na njihovoj strani. Samo u prošloj godini zabilježili su 170 tisuća noćenja. Prirodne ljepote i aktivni odmor aduti su koje nude turistima.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Vožnja na užetu preko kanjona rijeke Korane, prava je adrenalinska injekcija. 'Jako je dobro, moja žena je već dolje, poslao sam nju prvu. Sad idem u potragu za njom, jako je uzbudljivo', rekao je jedan turist.

'Najveća atrakcija su Zipline, to je jedna adrenalinska vožnja. Dugačka je 300 metara, brzine su do 70 kilometara na sat, nema puno napora i svi mogu probati', rekao je Josip Vučer, voditelj adrenalinskog parka.

Za one s nešto manje pustolovnog duha tu je jahanje bespućima Rakovačkog kraja. 'Mi svojim turistima nudimo prvenstveno odmor u prirodi, nudimo im smještaj u drvenim kućama te jahanje', rekla je Martina Mirčetić, instruktorica jahanja.

>> Plitvička jezera ruše rekorde posjećenosti!

Od cjelodnevnog jahanja najbolje se odmoriti u miru drvenih kuća. 'Možete čuti cvrkut ptica ili bilo što takvog, ali nećete čuti nikakve aute i kamione, jer ovdje toga nema', kaže Mirčetić.

Mala općina uz Plitvička jezera, ima samo jedan cilj, postati lider kontinentalnog turizma. Općina Rakovica, apsolutni je rekorder kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske, samo prošle godine zabilježili su 170.000 noćenja. Kako bi ta brojka bila još veća, najavljuju niz novih turistima zanimljivih sadržaja.

'Radi se o eko muzeju Rakovica, Plitvičke doline, projekt kojim bismo brendirali Rakovicu, projekt koncipiran na tri rute: ruta vode, ruta šume i ruta špilje', rekla je Blaženka Hodak iz TZ Rakovica. Sve tri rute možete obići biciklima, konjima ili kvadovima, koji god oblik prijevoza odaberete, uživanje je zajamčeno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene