Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vic je loše prošao'

Rakar: Prioritet mi je sačuvati sebe i svoju obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nisam objavio Registar branitelja, niti sam sudjelovao u objavi', rekao je Rakar u Dnevniku Nove TV.

'Neispavan sam, pod stresom sam. Mislim da je ovo na ljestvici pritisaka jedan od većih', rekao je Rakar. Dodao je da policija od njega uovom trenutku ne traži ništa specifično nego jednostavno pretražuju njegova računala koja su oduzeta u prestresu njegovog stana.

Pročitajte i ovo Darivanje krvnih matičnih stanica dobrovoljni darivatelji "Lijek je u nama": Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar Renata Čulinović Čaić Oglasio se Beroš Liječnici postavili novi ultimatum Vladi: "Idemo u štrajk ako ne ispunite naše zahtjeve"

>> CARNet tražio američku tvrtku da ukloni stranicu s Registrom

'Policija je apsolutno korektna. Očigledno je da se iznimni trud ulaže da kako bi se radilo točno onako kako treba. Da su drugačije okolnosti, poželio bih se i privatno družiti s ovim policajcima', rekao je Rakar.

Rakar je sumnje osobito probudio nakon što se pročulo da je na ispitivanju odbio poligraf. 'Nakon što sam došao na ispitivanje, kada se postavilo pitanje poligrafa, baš negdje u tom trenu se pojavio moj odvjetnik i na njegov savjet nisam pristao na poligraf', objasnio je Rakar.

Ispričao je i kako je uopće došlo do toga da se sam prijavi na policiju. 'S obzirom na moju jeidnstvenu poziciju na Ured predsjednika očekivao sam uobičajenim da izvijestim Ured predsjednika kako se implicira da ima veze s objavom Registra. Priča je o Registru branitelja gdje se implicira mene, a moj odnos s Uredom predsjednika je tražio od mene da se javim', objasnio je Rakar.

'Vic je jako loše prošao, uopće ne cijenim što se dogodilo', komentirao je Rakar ovu cijelu situaciju u kojoj se našao.

Rakara smo upitali što bi učinio da mu je u ruke uistinu došao Registar branitelja? 'Nisam imao vremena razmišljati o implikacijama što sve to znači. Moj prioritet je sačuvati sebe u ovoj situaciji i svoju obitelji. Moje emocije prema tom registru su samo negativne', kaže Rakar.

Što se tiče objavljenog Registra, Rakar je rekao da je to baza podataka kao svaka druga. 'Svejedno je jeste li objavili bazu automobila ili branitelja, svejedno je', mišljenja je Rakar.

>> Rakar izašao: 'Policija je bila ljubazna'

>> Josipović: Registar je procurio iz Vlade

>> 'Nije dobro zbog objave Registra prstom upirati u vlast'

>> Rakar: Uzeli su čak i računalo mojeg 8-godišnjeg sina

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene