Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović o objavi Registra

Josipović: Registar branitelja je procurio iz Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'U uredu predsjednika nemamo tih podataka. Oni su iscurili iza Vlade', rekao je Josipović.

Na komentar da predsjednik HVIDRE Josip Đakić zbog objave Registra branitelja upire prstom u njega predsjednik Ivo Josipović je rekao neka i dalje upire prstom u njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija zaključila U Rakarovim računalima nema traga do Registra Slika nije dostupna Podrška Rakaru Nevladine udruge: Poštujte pravo građana na informaciju

'Mi te podatke niti nemamo, niti smo ih ikada imali. Ti podaci su iscurili iz Vlade, jednog ili drugog ministarstva i tamo trebate on tražiti onoga tko je te podatke stavio javnosti, a stavio ih je očito s namjerom da okrivi nekoga drugoga', kazao je Josipović novinarima.

'Ovo što je objavljeno, je, ja ću to sad reći, duda varalica. To nije pravi popis. To je jedan reducirani, nepotpuni popis. Čak ne i popis, nego tražilica iz 2006. godine', izjavio je Josipović i naglasio da se tim objavljenim popisom 'unosi nemir među branitelje i građane jer nije kompletan i fale podaci'.

>> Rakar: Uzeli su čak i računalo mojeg 8-godišnjeg sina!

Predsjednik je potvrdio da se putem elektroničke pošte dopisivao s Markom Rakarom i da ga je uputio na savjetnika za nacionalnu sigurnost Sašu Perkovića. Upitan je li normalno da se predsjednik o ovakvim pitanjima dopisuje s običnim građaninom i daje ovakve savjete Josipović je kazao da to i nije neki savjet te da bi u sličnoj situaciji svim građanima savjetovao da se javi na policiju.

'Perković mu je predložio da se javi nadležnim državnim tijelima. To je jedini razuman savjet, a Rakar je kao savjestan građanin otišao u policiju', rekao je Josipović i dodao kako je to uputa koju bi i on dao svakome građaninu.

'Ja s ovog mjesta savjetujem svakom našem građaninu da, ako ima bilo kakav problem ovakve naravi, da je pod sumnjom, da se javi policiji i Državnom odvjetništvu. Mislim da mi je, dapače, dužnost, da to savjetujem', kazao je.

Predsjednik se slaže s premijerkom da jer ovdje riječ o paraobavještajnom podzemlju ali da traže na krivom mjestu jer paraobavještajno podzemlje nije onaj kojeg su jučer priveli.

Predsjednik Josipović nije htio komentirati Rakarovo odbijanje poligrafa jer je svačije pravo pristati ili odbiti ispitivanje putem poligrafa.

>> Prijavljen nepoznati počinitelj zbog objave Registra

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene