Radovi na pristupnim cestama oko Pelješkog mosta zapeli su u birokraciji.

Galerija Radovi na Pelješkom mostu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Radovi na Pelješkom mostu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) +0 Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr)

Dan prije otvaranja ponuda za izgradnju stonske obilaznice jedna varaždinska tvrtka uložila je žalbu na natječaj komisiji za kontrolu javne nabave. Resorni ministar Oleg Butković poručuje da nema mjesta panici te da će svi radovi biti završeni u roku jer o tome ovisi novac Europske unije, koja most sufinancira.

Vezani članci Oleg Butković - 3 Butković o europskom novcu koji nam je na raspolaganju: "Velik je to posao, trebat ćemo se namučiti svi zajedno" Oleg Butković Ministar Butković: "Neće biti drastičnog povećanja cijene Pelješkog mosta, a promet kod Jankomira neometano teče"

Žalba je podnesena Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave, iz koje poručuju da se predmet vodi po žurnoj proceduri, što znači da će odluka biti donesena za 30 dana. "Zakon je predvidio da se se svatko može žaliti na natječajnu dokumentaciju, može se žaliti i na odluku o odabiru. U tom smislu ne mogu osuditi nekoga tko je to napravio jer je napravio po zakonu. Da smo sretni s time, nismo", poručuje ministar.

Državna komisija za kontolu postupaka javne nabave poručila je pak kako je postupak u fazi razmjene podnesaka i očitovanja između stranaka postupka. "Nakon toga slijedi analiza žalbenih navoda, ocjena zakonitosti postupka te donošenje odluke Državne komisije", naveli su u priopćenju. 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju