Radovi na pristupnim cestama oko Pelješkog mosta zapeli su u birokraciji.

Galerija


Dan prije otvaranja ponuda za izgradnju stonske obilaznice jedna varaždinska tvrtka uložila je žalbu na natječaj komisiji za kontrolu javne nabave. Resorni ministar Oleg Butković poručuje da nema mjesta panici te da će svi radovi biti završeni u roku jer o tome ovisi novac Europske unije, koja most sufinancira.

Vezani članci Oleg Butković Projekt skuplji od Pelješkog mosta napokon dobio zeleno svjetlo, Butković: "Uskoro potpisujemo ugovor s turskim izvođačem'' Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) Potpisani ugovori o izgradnji pristupnih cesta Pelješkom mostu: "Nikad ne znamo što se u postupku gradnje tako velikih objekata može dogoditi"

Žalba je podnesena Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave, iz koje poručuju da se predmet vodi po žurnoj proceduri, što znači da će odluka biti donesena za 30 dana. "Zakon je predvidio da se se svatko može žaliti na natječajnu dokumentaciju, može se žaliti i na odluku o odabiru. U tom smislu ne mogu osuditi nekoga tko je to napravio jer je napravio po zakonu. Da smo sretni s time, nismo", poručuje ministar.

Državna komisija za kontolu postupaka javne nabave poručila je pak kako je postupak u fazi razmjene podnesaka i očitovanja između stranaka postupka. "Nakon toga slijedi analiza žalbenih navoda, ocjena zakonitosti postupka te donošenje odluke Državne komisije", naveli su u priopćenju.