Radovi na pristupnim cestama oko Pelješkog mosta zapeli su u birokraciji.

Galerija


Dan prije otvaranja ponuda za izgradnju stonske obilaznice jedna varaždinska tvrtka uložila je žalbu na natječaj komisiji za kontrolu javne nabave. Resorni ministar Oleg Butković poručuje da nema mjesta panici te da će svi radovi biti završeni u roku jer o tome ovisi novac Europske unije, koja most sufinancira.

Vezani članci Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) Dok Kinezi grade Pelješki most, ministar Butković kaže: "Tvrtka koja će graditi pristupne ceste je odabrana, ali uložena je žalba..." Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Butković za Dnevnik Nove TV: "Postupak privatizacije Croatia Airlinesa na idućoj sjednici Vlade ili onoj iza nje"

Žalba je podnesena Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave, iz koje poručuju da se predmet vodi po žurnoj proceduri, što znači da će odluka biti donesena za 30 dana. "Zakon je predvidio da se se svatko može žaliti na natječajnu dokumentaciju, može se žaliti i na odluku o odabiru. U tom smislu ne mogu osuditi nekoga tko je to napravio jer je napravio po zakonu. Da smo sretni s time, nismo", poručuje ministar.

Državna komisija za kontolu postupaka javne nabave poručila je pak kako je postupak u fazi razmjene podnesaka i očitovanja između stranaka postupka. "Nakon toga slijedi analiza žalbenih navoda, ocjena zakonitosti postupka te donošenje odluke Državne komisije", naveli su u priopćenju.