Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKO OZLIJEĐEN MLADIĆ

Poznat uzrok eksplozije u Karlovcu, policija objavila detalje: Plamen je sukljao sedam metara u zrak

Aktualno Galerija Eksplozija u Karlovcu - 3 Eksplozija u Karlovcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u Karlovcu - 2 Eksplozija u Karlovcu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u Karlovcu - 1 Eksplozija u Karlovcu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Anja Perković, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/4 >>
Policija je nešto iza podneva primila dojavu o eksploziji plinske boce u središtu Karlovca.

Karlovačkoj policiji je nešto iza podneva stigla dojava o eksploziji plinske boce u središtu grada. Na teren su odmah upućeni vatrogasci koji su potvrdili da je do eksplozije došlo zbog oštećenja plinovoda prilikom građevinskih radova i zamjene vrelovoda.

"Te instalacije se normalno isprepleću i došlo je do probijanja plinske instalacije. Rade s otvorenim plamenom, te se cijevi rade i došlo je do požara intenziteta", rekao je Miroslav Rade, zapovjednik JVP Grada Karlovca.

"Bio je visoko, skroz gore do balkona se penjalo. Bojali smo se da će aute zahvatiti i da će biti još eksplozija. Najveći problem je stvarao taj plin koji je visok, zahvatio drvo i onda se dalje krenula širiti vatra", ispričao je Vedran, svjedok eksplozije.

Pročitajte i ovo Kradljivica po grobljima - 3 beskrupulozna kradljivica FOTO Ovo je žena koja krade po grobljima, opljačkala je i grob djeteta: "Došla je bijelim autom"

O eksploziji je izvijestila i reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

"Nešto prije 15 sati policija je obavila očevid. Nasreću, nema žrtava, ali jedna osoba je ozlijeđena i nalazi se u karlovačkoj bolnici. Nastala je i materijalna šteta: oštećeno je pročelje jedne zgrade, popucali su i stakleni izlozi jedne trgovine. Osim toga, iz gradske plinare su poručili da trebaju napraviti dodatna ispitivanja. Naime, zbog eksplozije plina zatvorili su dotok plina za 15-ak kućanstava", rekla je reporterka.

Priopćenje policije

PU karlovačka oglasila se priopćenjem. 

"Danas oko 12,35 sati policija je zaprimila dojavu o eksploziji na gradilištu u gradskoj četvrti Zvijezda u Karlovcu kojom prilikom je 28-godišnjak teško ozlijeđen i prevezen u bolnicu. Na mjesto događaja je uz policiju i hitnu pomoć izašla i Javna vatrogasna postrojba koja je ugasila požar i zaustavila protok plina kroz cijevi plinovoda.

Očevidom je utvrđeno da je 28-godišnjak u iskopnom gradilištu vrelovoda izvodio radove odnosno prilikom zavarivanja instalacija na vrelovodu zapalio se plin koji je istjecao iz oštećene cijevi plinovoda. Uslijed navedenoga, došlo je do obilatog gorenja plina koji je istjecao pod pritiskom u visini plamena od oko sedam metara.

Tom prilikom ostali radnici nisu ozlijeđeni, ali je nastala materijalna šteta na okolnim objektima i automobilima. O navedenom događaju obavješten je Državni inspektorat u Karlovcu.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja te izvješćivanje nadležnog državnog odvjetništva.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene