Radnici Dalekovod proizvodnje idu u štrajk, objavio je predstavnik radnika u nadzornom odboru društva Ivica Bajlović.

Galerija


Prekida rada Dalekovod proizvodnje je, tvrde radnici, neizbježan zbog nezadovoljstva propalim pregovorima o novom kolektivnom ugovoru, najave otkaza starih ugovora te ponude novih ugovora s lošijim uvjetima.

Vezani članci Granični prijelaz sa Slovenijom Slovenska policija štrajka: Prestanak rada mogao bi se odraziti na granične prijelaze s Hrvatskom Slika nije dostupna Dogovor Vlade i sidikata: Potpisan Kolektivni ugovor za Studentski centar, prestao štrajk

Nema smisla rušiti prava radnika koja su i ovako niska. Možda je i slučaj da je tvrtka otišla u stečaj pa se čeka štrajk kako bi se okrivilo radnike", rekao je Ivica Bajlović, predstavnik radnika u nadzornom odboru društva.

Napominju i da je skandinavskim poslovnim partnerima više stalo do prava radnika nego što je to novo-imenovanom predsjedniku uprave Gordanu Kolaku.

"Već je počeo odljev kvalitetnih radnika i bojimo se da će se to i nastaviti, te da će se na kraju firma urušiti", rekao je Miroslav Hrašćenec, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr