Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogućnosti pogoršanja situacije

Radin izrazio zabrinutost zbog ksenofobičnih izjava protiv Roma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin na početku plenarne sjednice Hrvatskog sabora danas je u ime svog odbora izrazio zabrinutost zbog ksenfobičnih izjava protiv Roma.

Saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina najavio je prije dva dana kako će reagirati na događaje u Škabrnji koju su romske obitelji napustile zbog prosvjeda mještana, i to zahtjevom da se o tom problemu progovori na današnjoj plenarnoj sjednici Sabora.

Zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi je od Odbora zatražio da na tematskoj sjednici raspravi i osudi događaje u Škabrnji, te najavio da će osobno tražiti ostavku načelnika Škabrnje Luke Škare, čije je istupe nazvao sramotnima.

Pročitajte i ovo Anesa Šabani - 1 Komentar zapalio fitilj Prst sudbine odveo je na krivi ulaz i odredio joj život: "Rekla sam si tad - nećeš nikad više čuti takvu rečenicu" Danijela Halilović Borba s predrasudama Sa 6 godina shvatila je da je drukčija, ali to je dugo skrivala od svih: "Opsovao mi je mater, ali nešto me drugo najviše zaboljelo"

>> Romi u susjedstvu! Ksenofobija, dvostruka mjerila, nemar?

‘Članovi Odbora jednoglasno su podržali zaključak kojim se od mene traži da izrazim zabrinutost zbog ksenofobičnih izjava protiv Roma te mogućnosti pogoršanja situacije u Lici i drugim dijelovima Hrvatske’, rekao je Radin.

Ako Sabor i nadležne institucije ne reagiraju i ne osude takve nemile događaje i ne poduzmu učinkovite mjere koje bi spriječile pojavljivanje sličnih situacija onda će to biti krajnje zabrinjavajuće, naglasio je. Zaključkom Odbora, kazao je, traže potpuno izvješće ministra unutarnjih poslova o tim događajima. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene