Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S 351 glasom "za"

Radimir Čačić ponovno izabran za predsjednika Narodne stranke – Reformisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić u nedjelju je na izvještajno-izbornom saboru Narodne stranke – Reformisti ponovno izabran za njezinog predsjednika, priopćeno je iz te stranke.

Sabor Reformista je s 351 glasom "za" i uz 1 nevažeći listić izabrao dosadašnjeg predsjednika Reformista Radimira Čačića na novi mandat.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili" Radimir Čačić ''Neovisnost od bilo koga u Zagrebu'' Čačić će se kandidirati za još jedan mandat na čelu županije, najavio i projekte vrijedne 2,5 milijardi kuna: ''Prihvaćam ovaj izazov''

Treći izvještajno-izborni sabor Reformista u prisutnosti 352 delegata iz cijele zemlje i gostiju održan je u Kongresnoj dvorani "Globus" Zagrebačkog velesajma. Nazočne delegate pozdravili su predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak, potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, saborski zastupnik HDZ-a Drago Prgomet te predstavnici stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez Boris Kladar i Renato Petek.

Izborni cilj Reformista na predstojećim lokalnim izborima je osvajanje 1,5 do 2 posto svih vijećničkih mandata. U izvršnoj vlasti cilj je izbor kandidata Narodne stranke – Reformista za gradonačelnike u Varaždinu, Petrinji, Šibeniku i Vrbovcu, izbor načelnika u nizu općina, kao i izbor Radimira Čačića za župana Varaždinske županije.

Reformisti očekuju vrlo dobre rezultate svojih izbornih lista na sjeveru Hrvatske – u Varaždinskoj, Međimurskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji; u Sisačko-moslavačkoj županiji; u Dalmaciji u Šibeniku, Zadru, Visu; te u Karlovcu, u nekim jedinicama lokalne samouprave u Primorsko-goranskoj županiji te u Slavoniji.

Zagrebačka gradska organizacija Reformista očekuje vrlo dobar rezultat koji će omogućiti sudjelovanje Reformista u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i u Vijećima gradskih četvrti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene