Nakon izbora male stranke s malo zastupnika moraju tražiti kolege za sastavljanje Kluba zastupnika u Saboru. Radimir Čačić potvrdio je da će njegovi Reformisti Klub sastaviti s HSLS-om i Dariom Hrebakom.

Galerija


Oni koji su na nedjeljnim izborima osvojili mandate, ali nedovoljno da sami imaju klub zastupnika, polako se dogovaraju tko će s kim. Pa će tako HSLS i Reformisti djelovati zajedno u novom sazivu Sabora kroz zajednički klub.

Vezani članci Epiemiolog, kafić i premijer Andrej Plenković Što će biti u paketu pomoći za ugrožene djelatnosti? Iz Udruženja ugostitelja Zagreba poručili: ''Nije to dan D samo za ugostitelje, to je za sve djelatnosti'' Dario Hrebak dao potpis Plenkoviću za formiranje Vlade Oglasio se Hrebak, ponovo se testirao i kaže da nema koronavirus: "I dalje ću slušati epidemiološku struku"

U njihovu liberalnom klubu bit će tako uz Darija Hrebaka i Darko Klasić iz HSLS-a te reformistica Natalija Martinčević. Ona će u Sabor ući umjesto Radimira Čačića, koji će ostati župan. Iako je i HNS liberalna stranka, njihova zastupnika u klub nisu pozvali.

„Naša je uloga danas, rekao bih više nego ikada, da potpuno jasno, čisto, kirurški definiramo da je ovo Vlada najviših europskih, civilizacijskih i političkih vrijednosti, potpuno odvojena od bilo kakvih radikalnih elemenata“, izjavio je pred Saborom Čačić.

HSLS-ov Dario Hrebak dodao je kako će njihova uloga biti da Vlada ima 76 ruku, da bude stabilna i da ima mir da može provoditi sve reforme i nastaviti istim ritmom raditi dalje.

Pozdravljaju inicijativu za smanjenje broja ministarstava i lokalnih dužnosnika, ali ističu kako to mora značiti i smanjenje administracije. Podržavaju i poreznu reformu, ističu važnost donošenja zakona o obnovi Zagreba te jačanje institucija za povlačenje EU-ovih sredstava.

"Više sigurno nećete gledati da se jedno priča sa strane, a drugo na sastancima. Sigurno se nećemo ponašati kao što su se ponašali u prijašnjem sazivu Sabora, gdje su određene političke stranke tržile ispod stola za sebe određene sinekure", ustvrdio je Hrebak.

Ako se otvori prostor, dodao je, sudjelovat će vladi u smislu državnih tajnika, no to nije uvjet niti će se cjenkati oko toga. "76 ruku je puno čvršće od 86 ruku s velikim apetitima, mi nemamo velike apetite, vrlo su skromni i tiču se programskog dijela", rekao je.

"Bit ćemo brana svim uskim stranačkim interesima, ucjenama i ultimatumima, kao i žetončićima", zaključio je Hrebak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr