Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o ništetnosti

'Radije sam na srbijanskoj optužnici nego u ovakvom Saboru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HDZ-a iz Splita uz odobrenje članova vladajuće stranke poručuje da Zakon o ništetnosti ostaje na dnevnom redu Sabora.

'Nećemo ga povući iz Sabora, stavit ćemo ga na glasanje da vidimo tko je protiv progona hrvatskih branitelja 2011. godine', poručila je premijerka Jadranka Kosor sa splitske pozornice.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava, Andrej Plenković Iz minute u minutu "Jamčim da debatni klub gubitnika neće doći do 76 ruku. Nema šanse": HDZ i DP postigli dogovor ili se neki prerano hvale?

Špekuliralo se da se HDZ predomislio pa čak i odlučio kazniti stranačkog veterana Vladimira Šeksa koji je na srbijanskoj optužnici, a koji je zbog zakona napravio raskol u Saboru, posvađao se s oporbom i uputio skandalozne izjave SDP-ovoj zastupnici. Naknadno se i ispričao, ali unatoč tome - oporba ostaje pri svome. Zbog svega ne sudjeluju u radu Sabora.

HDZ je mobilizirao sve svoje članove pa čak i one na bolovanju, ali svejedno je upitno hoće li imati kvorum za izglasavanje Zakona. Oporba poručuje - od zakona nema koristi. 'Gospođa premijerka vodi predizbornu politiku o tako važnim pitanjima kao što je sigurnost građana. To ne prihvaćamo i nećemo voditi o tome nikakvu raspravu', rekao je Josip Leko.

Imena sa srbijanskih optužnica ne misle kao oporba. Bivši ministar unutarnjih poslova kao drugooptuženi mogućnost povlačenja Zakona naziva skandaloznom i nedosljednom. 'Najgora čovjekova osobina je kukavičluk! Ja sam radije na srbijanskoj optužnici nego u Hrvatskom saboru, ovakvom kakav je on sada', rekao je Ivan Vekić.

Pred zastupnicima je težak tjedan. Prvo se na Predsjedništvu Sabora trebaju dogovoriti kako dalje. Ni jedna ni druga strana, čini se, ne misle popustiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene