Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zdravstveno stanje Ivice Račana popravlja se, priopćeno je iz SDP-a. Naime, nakon jučerašnjeg pogoršanja, tijekom dana Ivica Račan, kojem su na pretragama otkrivene nove metastaze u mozgu, podvrgnut je postupcima intenzivnog liječenja.


Račan je i dalje u bolesničkom apartmanu u KBC-a Rebro. Podsjetimo, iz političkog života povukao se nakon što mu je dijagnosticiran tumor. 

Vezani članci Neftali Martin Frizer dirljivom gestom ganuo cijeli svijet, njegov čin solidarnosti rasplakao je kolegu U Hrvatskoj je svake godine 800 novooboljelih od melanoma (Foto: Dnevnik.hr) Svake godine oboli 800 ljudi: Činite li sve što je potrebno kako biste se zaštitili od ove opasne bolesti?

Nakon dviju operacija u Muenchenu, Račan se u Zagreb vratio 10. ožujka. Operativnim zahvatima u muenchenskoj bolnici uklonjeni su mu lijevi bubreg, ureter i limfni čvorovi te metastaza tumora iz mišića desnog ramena.

Ivica Račan je 25. ožujka hospitaliziran na zagrebačkom Rebru gdje mu je izvršeno ciljano zračenje tumora ili zbog metastaza u glavi, a dan kasnije mu je operirano rame.

Prije mjesec dana Račan je objavio da se zbog zdravstvenih tegoba i liječenja privremeno povlači iz politike, a dužnost predsjedanja strankom povjerio je Željki Antunović.

Na liječenju u Muenchenu uklonjen mu je tumor na lijevom bubregu i metastaze u desnom ramenu. Prije desetak dana dijagnosticirane su i metastaze na mozgu. 

O Račanovu stanju stranka će i dalje redovito obavještavati javnost.