Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sa završetkom pregovora velikim dijelom završen je i posao saborskog nacionalnog odbora.


Tom prigodom predsjednica tog saborskog tijela pozvala je na čašu šampanjca kolege, ali i strane veleposlanike. No uloga odbora, kazala je Pusić, ne prestaje do završetka ovog saziva Sabora.

Vezani članci Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Povjerenstvo za sukob interesa vezanih ruku: Obustavljeni postupci protiv Plenkovića i Dalić, a nema odluke niti o Milanovićevu putu u Albaniju Andrej Plenković VIDEO Premijer Plenković o reformama u zdravstvu i je li zadovoljan radom ministra Beroša: "O, što ste vi sad svi počeli propitkivati"

'Zato što je zadaća koja je još pred nacionalnim odborom praćenje preuzetih obveza, dakle onoga što prati monitoring', rekla je Vesna Pusić. Datum potpisivanja ugovora u Varšavi, još uvijek nije poznat, a to nam je potvrdio i Andrej Plenković, državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova.

'Postoje brojne špekulacije, ugovor će se potpisati prvom prigodom kada to bude moguće, a to će sigurno biti krajem ove kalendarske godine', istaknuo je Plenković.

'Sad je dosta sada treba ići na izbore sa novim svježim mandatom koja god to vlada bila sad je važno da se ode pitati ljude tko vodi u treći korak', smatra Pusić. 'Već dugo je to pitanje na tapetu na stolu. I krajnje je vrijeme sada kad su pregovori završeni da se u narednih nekoliko dana donese odluka u vladajućoj koaliciji', ističe Neven Mimica iz SDP-a.

Premijerki je želja potpisati akt o pristupanju EU. Stoga se datum izbora, čini se, ravna prema datumu pristupnog ugovora. Postoji mogućnost da ugovor bude potpisan i 9. prosinca na sastanku u Bruxellesu.