Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon završetka pregovora s EU

Pusić: Posao Nacionalnog odbora prestat će kad i ovaj saziv Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa završetkom pregovora velikim dijelom završen je i posao saborskog nacionalnog odbora.

Tom prigodom predsjednica tog saborskog tijela pozvala je na čašu šampanjca kolege, ali i strane veleposlanike. No uloga odbora, kazala je Pusić, ne prestaje do završetka ovog saziva Sabora.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

'Zato što je zadaća koja je još pred nacionalnim odborom praćenje preuzetih obveza, dakle onoga što prati monitoring', rekla je Vesna Pusić. Datum potpisivanja ugovora u Varšavi, još uvijek nije poznat, a to nam je potvrdio i Andrej Plenković, državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova.

'Postoje brojne špekulacije, ugovor će se potpisati prvom prigodom kada to bude moguće, a to će sigurno biti krajem ove kalendarske godine', istaknuo je Plenković.

'Sad je dosta sada treba ići na izbore sa novim svježim mandatom koja god to vlada bila sad je važno da se ode pitati ljude tko vodi u treći korak', smatra Pusić. 'Već dugo je to pitanje na tapetu na stolu. I krajnje je vrijeme sada kad su pregovori završeni da se u narednih nekoliko dana donese odluka u vladajućoj koaliciji', ističe Neven Mimica iz SDP-a.

Premijerki je želja potpisati akt o pristupanju EU. Stoga se datum izbora, čini se, ravna prema datumu pristupnog ugovora. Postoji mogućnost da ugovor bude potpisan i 9. prosinca na sastanku u Bruxellesu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene