Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gošća Dnevnika Nove TV bila je ministrica vanskih poslova Vesna Pusić.


Što kaže Europska Unija, hoće li Hrvatska dobiti novac za izgradnju Pelješkog mosta?

To ćemo još vidjeti, ali ono što kažu most je projekt koji se može kandidirati za novac iz fondova, pod uvjetom da se to pokaže najboljim rješenjem. Zato treba napraviti predstudiju izvodljivosti u kojoj će se komparirati rješenje koridora kroz BiH sa svim tehničkim, financijskim i drugim komponentama i na temelju te studije će se donijeti odluka, ali u principu to jest projekt koji se može kandidirati za novac iz EU fondova.

>> Pusić: Nije primjereno govoriti o slovenskoj blokadi

U kojem vremenskom roku to možemo očekivati?

Za nas je najvažnije da studija bude napravljena što prije, a prva godina za koju bi se mogli kandidirati je 2014. godina.

>> Slovenski ministar: Ljubljanska banka preduvjet za ratifikaciju!

Puno je prašine podigla slovenska prijetnja kako neće ratificirati hrvatski pristupni ugovor dok Zagreb ne odustane od traženja novca za štediše ljubljanske banke. Ima li nekakvog pomaka oko toga i kako u EU gledaju na taj potez Slovenije?

Stav kojeg je iznio ministar Erjavec nije ni u čemu različit od onog koji je iznio prije mjesec dana, a to je da on smatra da će teško dobiti dvotrećinsku većinu u slovenskom parlamentu za ratifikaciju pristupnog ugovora. Ako se ne riješi problem Ljubljanske banke.Predložili smo svatko svog financijskog stručnjaka. Najbolje bi za naše europsko partnerstvo bilo razdvojiti pitanje Ljubljanske banke i pitanje ratifikacije. Stav Europe i drugih partnera je da je to nešto što treba riješiti između Hrvatske i Slovenije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Zavarivanje zadnjeg segmenta Pelješkog mosta UŽIVO Počelo zavarivanje zadnjeg segmenta Pelješkog mosta, stigao i Plenković: "Ovaj most je zajedničko dobro. Ispod njega prošao bi i Titanic, 55 metara je iznad mora" Spajanje zadnjih dijelova Pelješkog mosta - 4 VELIKA GALERIJA Pogledajte sve faze izgradnje Pelješkog mosta