Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vesna Pusić izjavila je u Bruxellesu da nije primjereno govoriti o slovenskoj blokadi i da ne očekuje nikakvu blokadu u ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora.


'Mislim da nije primjereno govoriti o blokadi i ne očekujem nikakvu blokadu. Očekujem da će naš pristupni ugovor biti ratificiran u svim zemljama članicama', rekla je ministrica vanjskih i europskih poslova Pusić u Bruxellesu, gdje je kao promatrač sudjelovala na sastanku ministara vanjskih poslova Europske unije.

Vezani članci Slika nije dostupna Pusić i Erjavec šalju zajedničko pismo BIS-u Slika nije dostupna Izvještaj za Hrvatsku bit će pozitivan

>> Pusić za razdvajanje Ljubljanske banke od ratifikacije

Rekla je da nije imala bilateralni sastanak sa slovenskim kolegom Karlom Erjavcem i da tu nema ništa novo u odnosu na izjave od prije mjesec ili više dana.

Ministar Erjavec je u ponedjeljak ujutro pri dolasku na ministarski sastanak EU-a izjavio da je rješavanje pitanja Ljubljanske banke preduvjet za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.