Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz najbolje želje za božićne i novogodišnje blagdane, čelni ljudi HNS-a iznijeli su svoje ocjene prošle i očekivanja od iduće, 2013. godine.


Prema riječima predsjednika HNS-a Radimira Čačića 2012. bila je godina suočavanja s lošim nasljeđem, nagomilanim financijskim i poslovnim problemima uz, istodobno, povrat drugog dna europske recesije.

Vezani članci Slika nije dostupna Pusić: Izjava ruskog ministra da je Balkan na rubu rata krajnje zabrinjava Slika nije dostupna 'Nakon groznih iskustava i nedopustivog bezobrazluka, mi smo spremni'

'Bez obzira na to, postavljeni su temelji za rast u godinama pred nama, posebno u području energetike, obrazovanja, zdravstva i drugih društvenih djelatnosti kroz model javno - privatnog partnerstva. Privatni sektor dobio je i otvoren prostor za ulaganja u prostoru obnovljivih izvora energije te turizma. Sve to realna je podloga za izlazak iz recesije tijekom 2013. godine, blagi gospodarski rast, a time i povratak optimizma i građana i investitora', ocijenio je Čačić.

HNS je, prema riječima potpredsjednice HNS-a, prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, u 2012. godini dao ogroman doprinos radu Vlade i Sabora, i za stranku je ova godina po mnogočemu, ocijenila je, bila teška godina.

>> Čačić: Ostvareni rezultat koalicije nije dovoljno dobar

'Neke okolnosti su naprosto bile izvan naše moći. Tako su nam se zvijezde složile', poručila je Pusić dodajući kako su se mnogi koncentrirali na svoj posao, bilo u Saboru, bilo u izvršnoj vlasti te stoga bili manje aktivni unutar stranke.

'Pred nama je vrijeme u kojem stranku moramo ponovno dignuti na noge i na onaj utjecaj koji ona objektivno ima i može imati u hrvatskom društvu', istaknula je potpredsjednica HNS-a, dodajući kako su prve zadaće stranke u Novoj godini lokalni izbori i Izborni sabor te izbor novog predsjednika stranke.

'2013. je godina velikih mogućnosti  i zbog toga mislim da imamo razloga biti ozbiljni, ne shvatiti ovu situaciju olako, ali istovremeno biti puni  energije i imati optimističnu sliku budućnosti', rekla je Vesna Pusić uz čestitku građanima za božićne blagdane i želju da se 2013. po njenom završetku svi sjećaju s ponosom.

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak 2012. ocijenio je teškom godinom za građane i šokantnom za HNS, prvenstveno zbog sudjelovanja u vlasti u vrijeme kada nije lako donositi teške odluke i preuzimati odgovornost.

Ali to je HNS-ova uloga u ovom društvu - preuzeti odgovornost kada je treba preuzeti i gurati Hrvatsku u onom smjeru u kojem želimo krenuti dalje“, istaknuo je Vrdoljak.

'2013. će biti puno bolja, puno optimističnija, puno vedrija, upravo zato što smo 2012. postavili temelje koje sada trebamo nadograđivati', poručio je Vrdoljak dodajući kako će prije svega nastupiti promjene trendova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju