Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Gospodarstvu je nužan kisik'

Čačić: Ostvareni rezultat koalicije nije dovoljno dobar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić je rekao da je 'gospodarstvu nužan kisik' i da se trebaju upotrijebiti svi instrumenti podrške gospodarstvu.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić ocijenio je na večerašnjem domjenku HNS-a kako do sada ostvareni rezultat vladajuće koalicije nije dovoljno dobar, no kako nema nikakvog razloga da u sljedećoj godini ne bude bolji.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena

Taj bi rezultat, uz vjetar u leđa ulaskom u EU, trebao donijeti blagi rast gospodarstva. Istaknuo je kako je izuzetno važno da se upotrijebe svi mogući instrumenti podrške gospodarstvu te da je 'gospodarstvu nužan kisik'.

'To banke neće učiniti same, bez vizije i strategije, bez energične države, ne računajmo da će se to dogoditi samo po sebi', rekao je Čačić.

>> Što su prije godinu dana Milanović i partneri obećavali, a što ispunili?

Čačić je najavio i da će se u sljedećih nekoliko dana naći s koalicijskim partnerima i otvoriti još jednom sve bitne teme te nastaviti realizaciju onoga što su se već dogovorili.

'Da ne vjerujemo u naše koalicijske partnere ne bismo sudjelovali u tome. Međutim, osim htijenja i sposobnosti, nužno je i znanje, i tek te tri komponente zajedno mogu dovesti do rezultata', rekao je.

'Suočili smo se s naslijeđem koje je bilo predvidivo katastrofalno. U suočavanju s time imali smo dovoljno energije da istodobno radimo tri procesa - reforme, fiskalna disciplina i razvoj. Fiskalna disciplina je relativno uspješno provedena, ponekad i preuspješno – 'savršen red u mrtvačnici, nitko ne diše', kazao je Čačić.

Dodao je kako je potrebno puno više učiniti u energetici, infrastrukturi i javno-privatnom partnerstvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene