Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni na izazove

'Nakon groznih iskustava i nedopustivog bezobrazluka, mi smo spremni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom 11. Susreta Političke akademije HNS-a održana je konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata.

U sklopu tradicionalnih, ove godine 11. Susreta Političke akadmije HNS-a u nedjelju je održana konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata

Pročitajte i ovo Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr) Bit će nezavisni župan Matija Posavec napušta HNS: "Upozoravao sam da moramo ići drugim smjerom, no za to nije bilo sluha" Međimurski župan Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr) Sazvao presicu Matija Posavec napušta HNS? "Razmišljanja vodstva stranke apsolutno nisu u skladu s mojim razmišljanjima i traženjima"

Na konferenciji su govorili predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec, voditelj Političke akademije HNS-a Boris Blažeković i predsjednik Sjeverozapadno-regionalnoga saveza HNS-a te domaćin susreta Anđelko Topolovec.

'HNS je ozbiljna i odgovorna stranka, spremna na sve izazove. Izazovi postoje, a zadnjih mjeseci izazovi su problemi, no HNS će od problema napraviti šansu', rekao je na sjednici stranačkih tijela, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec.

'Počet ćemo s pregovorima s partnerima, ali uvijek smo spremni za samostalni izlazak na izbore', naglasio je Posavec.

Vesna Pusić, počasna predsjednica Političke akadmije HNS-a kazala je kako je u ovom trenutku potrebno definirati poziciju HNS-a.

'U neposrednim zadaćama, pred izbore, potrebno je definirati našu poziciju, ali i kako bi se podsjetili političkog profila HNS-a. Stranka mora imati stav i zastupati ga, te predstavljati građane s tim stavom. Moramo s ljudima sličnog i istog opredjeljenja zajedno raditi', rekla je Pusić.

'Nakon ovih groznih iskustava i nedopustivog bezobrazluka prema građanima, prva je zadaća svake politike odgovornost i mi se pripremamo za odgovornost', poručila je Vesna Pusić.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata i saborski zastupnik, Ivan Vrdoljak naglasio je kako je cilj HNS-a da se u Hrvatskoj popravi slika na području obrazovanja.

'Ovaj politički ekstremizam je grozan, a najviše je u resoru obrazovanja. Stali su sa stipendijama, s prijevozom, s kurikulumom... Mi koji izlazimo na izbore, jedan od prvih poteza biti će vraćanje na staro stanje u sustavu obrazovanja', rekao je Vrdoljak.

Najavio je osnivanje izbornih stožera te dodao kako 'treba biti potpuno spreman za samostalni izlazak na izbore'.

'Idući tjedan krećemo u pregovore sa SDP-om. Građani zaslužuju ozbiljnost i stabilnost. Cilj nam je ne trgovati s brojem mandata. Nismo pričali o tome koliko ćemo mandata tražiti od partnera. Hrvatska više ne može izdržati još jedan eksperiment', poručio je Vrdoljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene