Članovi HNS-a, ahiva (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Članovi HNS-a, ahiva (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Povodom 11. Susreta Političke akademije HNS-a održana je konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata.


U sklopu tradicionalnih, ove godine 11. Susreta Političke akadmije HNS-a u nedjelju je održana konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata

Na konferenciji su govorili predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec, voditelj Političke akademije HNS-a Boris Blažeković i predsjednik Sjeverozapadno-regionalnoga saveza HNS-a te domaćin susreta Anđelko Topolovec.

'HNS je ozbiljna i odgovorna stranka, spremna na sve izazove. Izazovi postoje, a zadnjih mjeseci izazovi su problemi, no HNS će od problema napraviti šansu', rekao je na sjednici stranačkih tijela, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec.

'Počet ćemo s pregovorima s partnerima, ali uvijek smo spremni za samostalni izlazak na izbore', naglasio je Posavec.

Vesna Pusić, počasna predsjednica Političke akadmije HNS-a kazala je kako je u ovom trenutku potrebno definirati poziciju HNS-a.

'U neposrednim zadaćama, pred izbore, potrebno je definirati našu poziciju, ali i kako bi se podsjetili političkog profila HNS-a. Stranka mora imati stav i zastupati ga, te predstavljati građane s tim stavom. Moramo s ljudima sličnog i istog opredjeljenja zajedno raditi', rekla je Pusić.

'Nakon ovih groznih iskustava i nedopustivog bezobrazluka prema građanima, prva je zadaća svake politike odgovornost i mi se pripremamo za odgovornost', poručila je Vesna Pusić.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata i saborski zastupnik, Ivan Vrdoljak naglasio je kako je cilj HNS-a da se u Hrvatskoj popravi slika na području obrazovanja.

'Ovaj politički ekstremizam je grozan, a najviše je u resoru obrazovanja. Stali su sa stipendijama, s prijevozom, s kurikulumom... Mi koji izlazimo na izbore, jedan od prvih poteza biti će vraćanje na staro stanje u sustavu obrazovanja', rekao je Vrdoljak.

Najavio je osnivanje izbornih stožera te dodao kako 'treba biti potpuno spreman za samostalni izlazak na izbore'.

'Idući tjedan krećemo u pregovore sa SDP-om. Građani zaslužuju ozbiljnost i stabilnost. Cilj nam je ne trgovati s brojem mandata. Nismo pričali o tome koliko ćemo mandata tražiti od partnera. Hrvatska više ne može izdržati još jedan eksperiment', poručio je Vrdoljak.