Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministrica Pusić objasnila je da se političari u obje zemlje trebaju baviti današnjicom i sutrašnjicom. Pitanja iz prošlosti također će se rješavati.


Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić čestitala je u ponedjeljak pobjednicima parlamentarih izbora u Srbiji, ponovivši da političari iz Hrvatske i Srbije trebaju rješavati probleme današnjice i sutrašnjice i da ne smiju biti taoci pitanja zaostalih iz prošlosti.

Vezani članci Aleksandar Vučić Europska komisija dala je do znanja da Srbija neće tako brzo u EU: ''Od rata tvrde da nema podataka o nestalim osobama'' Aleksandar Vučić Srbija cijepljenjim građanima daje 200 kuna: "Ne možemo kazniti one koji se ne žele cijepiti, ali ako se zaraze..."

"Čestitam onima koji su postigli odlične rezultate na parlamentarnim izborima u Srbiji. Mi sa Srbijom imamo normalne, susjedske odnose sa svim poteškoćama iz prošlosti koje rješavamo i rješavat ćemo u nadležnim institucijama", rekla je ministrica Pusić, nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu.

VIDEO Ovako je slavio Vučić - Uz trubače i 21 kilogram tešku tortu!

"Odgovornost današnjih političara u obje zemlje jest današnjica i sutrašnjica. To je naš posao i ono čime se trebamo baviti. Pitanja zaostala iz prošlosti, kao što sam rekla i u siječnju kada je Srbija otvarala pristupne pregovore, postoje i postojat će i ona će se rješavati ali nećemo dopustiti da budemo njihovi taoci", rekla je Pusić.

Republičko izborno povjerenstvo (RIK) u Srbiji potvrdilo je u ponedjeljak da su Aleksandar Vučić i koalicija okupljena oko njegove Srpske napredne stranke (SNS) osvojili 158 zastupničkih mandata u parlamentu Srbije s osvojenih 48,34 posto glasova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook