Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pusić čestitala Vučiću

'Nećemo dozvoliti da budemo taoci pitanja iz prošlosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica Pusić objasnila je da se političari u obje zemlje trebaju baviti današnjicom i sutrašnjicom. Pitanja iz prošlosti također će se rješavati.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić čestitala je u ponedjeljak pobjednicima parlamentarih izbora u Srbiji, ponovivši da političari iz Hrvatske i Srbije trebaju rješavati probleme današnjice i sutrašnjice i da ne smiju biti taoci pitanja zaostalih iz prošlosti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

"Čestitam onima koji su postigli odlične rezultate na parlamentarnim izborima u Srbiji. Mi sa Srbijom imamo normalne, susjedske odnose sa svim poteškoćama iz prošlosti koje rješavamo i rješavat ćemo u nadležnim institucijama", rekla je ministrica Pusić, nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu.

VIDEO Ovako je slavio Vučić - Uz trubače i 21 kilogram tešku tortu!

"Odgovornost današnjih političara u obje zemlje jest današnjica i sutrašnjica. To je naš posao i ono čime se trebamo baviti. Pitanja zaostala iz prošlosti, kao što sam rekla i u siječnju kada je Srbija otvarala pristupne pregovore, postoje i postojat će i ona će se rješavati ali nećemo dopustiti da budemo njihovi taoci", rekla je Pusić.

Republičko izborno povjerenstvo (RIK) u Srbiji potvrdilo je u ponedjeljak da su Aleksandar Vučić i koalicija okupljena oko njegove Srpske napredne stranke (SNS) osvojili 158 zastupničkih mandata u parlamentu Srbije s osvojenih 48,34 posto glasova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene