Pulski SDP prijavio Borisa Miletića USKOK-u
Pulski SDP prijavio Borisa Miletića USKOK-u Foto: Srecko Niketic/Pixsell

Pulski SDP podnio je kaznenu prijavu protiv Borisa Miletića, nekadašnjeg gradonačelnika Pule zbog sumnje u pogodovanje i zlouporabu položaja. O svemu se izjasnio i Miletić koji im je poručio da su sada dio vladajuće većine i da je vrijeme da se počnu baviti konkretnim projektima za dobrobit građana.


Pulski SDP danas je podnio kaznenu prijavu USKOK-u protiv istarskog župana, nekadašnjeg gradonačelnika Pule, Borisa Miletića. Smatraju da je u vrijeme obnašanja dužnosti gradonačelnika zlouporabio svoj položaj i ovlasti prilikom sklapanja ugovora o pravu građenja Rubarske kolibe.

Kaznenu prijavu podnijeli su gradski vijećnici SDP-a Sanja Radolović, Igor Belas i Siniša Gordić te županijski vijećnik Danijel Ferić. SDP je prikupljenu dokumentaciju danas poslao Uskoku te očekuje da će institucije detaljno istražiti slučaj, kao što to trenutačno čine u Gradu Vodnjanu, stoji u priopćenju pulskoga SDP-a.

"Ukratko, sumnjamo da se na namještenom natječaju pogodovalo tvrtki Arenaturist Ribarska koliba u vlasništvu Nikolaja Victorova te smatramo da je time gradski proračun oštećen za 16,2 milijun kuna, zbog čega smo cjelokupnu dokumentaciju na 100-injak stranica danas poslali USKOK-u", napisali su.

Nisu dugo čekali Miletićevu reakciju...

O svemu se oglasio i sam Miletić koji je odbacio svaku sumnju.

Sabina Tandara Knezović Turbulentno na političkoj sceni - kome su raskoli i ostavke došli na naplatu, a tko je dobio novu priliku? Ima i nekih iznenađenja

Andrej Plenković i Zoran Milanović Dva najmoćnija čovjeka u državi jedan o drugom nisu birali riječi, a sad su se složili oko nekoliko bitnih tema. Na pitanje jesu li stali na loptu, dali znakovite odgovore

"Odbacujem svaku insinuaciju o pogodovanju i posljedičnom nanošenju štete proračunu Grada Pule. Natječaj za osnivanje i prijenos prava građenje proveden je sukladno svim važećim zakonima i propisanim procedurama. Tijekom mog mandata, dugog petnaest godina, odgovorno tvrdim da su sve odluke i svi natječaji provedeni sukladno zakonu. Što se tiče Urbanističkog plana uređenja Ribarska koliba, želim naglasiti kako je isti usvojen od strane Gradskog vijeća Grada Pule, a ne Odlukom gradonačelnika.

Koristim priliku da i ovog puta pulski SDP podsjetim da su lokalni izbori davno završeni, da su dio vladajuće koalicije u Gradu Puli te da se počnu baviti konkretnim projektima na dobrobit građana Pule", komentirao je.


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju