Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pogodovanje i zlouporaba položaja

Pulski SDP prijavio Borisa Miletića USKOK-u, on im uzvratio: "Podsjećam ih da su dio vladajuće koalicije te da se počnu baviti konkretnim projektima…"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pulski SDP podnio je kaznenu prijavu protiv Borisa Miletića, nekadašnjeg gradonačelnika Pule zbog sumnje u pogodovanje i zlouporabu položaja. O svemu se izjasnio i Miletić koji im je poručio da su sada dio vladajuće većine i da je vrijeme da se počnu baviti konkretnim projektima za dobrobit građana.

Pulski SDP danas je podnio kaznenu prijavu USKOK-u protiv istarskog župana, nekadašnjeg gradonačelnika Pule, Borisa Miletića. Smatraju da je u vrijeme obnašanja dužnosti gradonačelnika zlouporabio svoj položaj i ovlasti prilikom sklapanja ugovora o pravu građenja Rubarske kolibe.

Kaznenu prijavu podnijeli su gradski vijećnici SDP-a Sanja Radolović, Igor Belas i Siniša Gordić te županijski vijećnik Danijel Ferić. SDP je prikupljenu dokumentaciju danas poslao Uskoku te očekuje da će institucije detaljno istražiti slučaj, kao što to trenutačno čine u Gradu Vodnjanu, stoji u priopćenju pulskoga SDP-a.

"Ukratko, sumnjamo da se na namještenom natječaju pogodovalo tvrtki Arenaturist Ribarska koliba u vlasništvu Nikolaja Victorova te smatramo da je time gradski proračun oštećen za 16,2 milijun kuna, zbog čega smo cjelokupnu dokumentaciju na 100-injak stranica danas poslali USKOK-u", napisali su.

Nisu dugo čekali Miletićevu reakciju...

O svemu se oglasio i sam Miletić koji je odbacio svaku sumnju.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović NOVI CROBAROMETAR Turbulentno na političkoj sceni - kome su raskoli i ostavke došli na naplatu, a tko je dobio novu priliku? Ima i nekih iznenađenja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna procvala ljubav Dva najmoćnija čovjeka u državi jedan o drugom nisu birali riječi, a sad su se složili oko nekoliko bitnih tema. Na pitanje jesu li stali na loptu, dali znakovite odgovore

"Odbacujem svaku insinuaciju o pogodovanju i posljedičnom nanošenju štete proračunu Grada Pule. Natječaj za osnivanje i prijenos prava građenje proveden je sukladno svim važećim zakonima i propisanim procedurama. Tijekom mog mandata, dugog petnaest godina, odgovorno tvrdim da su sve odluke i svi natječaji provedeni sukladno zakonu. Što se tiče Urbanističkog plana uređenja Ribarska koliba, želim naglasiti kako je isti usvojen od strane Gradskog vijeća Grada Pule, a ne Odlukom gradonačelnika.

Koristim priliku da i ovog puta pulski SDP podsjetim da su lokalni izbori davno završeni, da su dio vladajuće koalicije u Gradu Puli te da se počnu baviti konkretnim projektima na dobrobit građana Pule", komentirao je.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene