Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Raznim donacijama za izgradnju pulske Osnovne škole "Veli vrh" prikupljeno je oko 1,2 milijuna kuna, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Boris Miletić.


Školu, koju je u noći s 24. na 25 . veljače ove godine do temelja uništio požar uzrokovan kvarom na elektroinstalacijama, pohađalo je 400 djece. Na tiskovnoj konferenciji, na kojoj su predstavnici "Histria festivala" i društva "Naša djeca" najavili humanitarni koncert Tonija Cetinskog 23. kolovoza u Areni, rečeno je da će se dio prihoda s tog koncerta, tj. 200 tisuća kuna, donirati za izgradnju nove škole na Velom vrhu.

Vezani članci Slika nije dostupna Kosor otvorila najmoderniju školu u Hrvatskoj Slika nije dostupna OŠ 'Veli vrh' izgorjela zbog kvara na elektroinstalacijama

Gradonačelnik je rekao kako su samo troškovi projektne dokumentacije oko tri milijuna kuna dok će izgradnja škole iznositi između 50 i 60 milijuna kuna. Izrazio je nadu da će do kraja ove godine biti dobivene sve potrebne dozvole kako bi se početkom 2009. počelo s izgradnjom nove škole.

"Do sada je Vlada uplatila milijun kuna, a Grad Rijeka 100 tisuća kuna, a tu su i druge manje donacije. Svaka donacija i svaka pomoć dobrodošle su, ali najveći dio sredstava očekujemo ipak od države bez čije pomoći projekt izgradnje nove škole neće biti moguć", poručio je gradonačelnik Boris Miletić.

Direktor glazbeno-scenskog "Histria festivala" Bashkim Shehu najavio je inicijativu, koju će predložiti svim nositeljima ljetnih projekata u Areni, da dio prihoda doniraju za izgradnju nove škole na Velom vrhu. Toni Cetinski također je danas izrazio zadovoljstvo svojim sudjelovanjem u ovom humanitarnom projektu.

Odlukom ravnatelja pulskih osnovnih škola, dio učenika prvih četiriju razreda s Velog vrha nastavu pohađa u obližnjoj zgradi male škole, dio u prostorijama tamošnjega župnog ureda, a 252 učenika viših razreda u Osnovnoj školi "Centar".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju