Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Puljanka nakon 42 godine na televiziji prepoznala izgubljenog sina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragica Olaj, umirovljenica iz Pule, nada se da je nakon 42 godine pronašla izgubljenog sina i to preko talijanske državne televizije RAI. Njezin bi sin Dragan, koji je otet kad mu je bilo 6, danas mogao imati 48 godina.

Dragan je otet 4. travnja 1966. godine, dok se kao maleni dječak igrao ispred zgrade u kojoj je živio s majkom, ocem i sestrom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme kupanja Strašna tragedija: Otac pokušao spasiti sina od utapanja pa zajedno izgubili život Beskućnici na Trgu svetog Petra ŽIVIO NA ULICAMA RIMA Tragična smrt u Vatikanu: Beskućnik iz Njemačke preminuo je na Trgu svetog Petra

Antonio Satto beskućnik je iz talijanskog Cagliarija na Sardiniji, a za njega Puljanka Dragica Olaj vjeruje da je njezin davno izgubljen sin. Satto je čovjek bez identiteta, kojem su vlasti nadjenule ime po ulici u kojoj je spavao. Građani su mu pomagali mu da preživi tijekom godina. 

Beskućnik se iz svoje prošlosti sjeća samo da je živio s Romima južnoslavenskih imena, ali tvrdi da im nije bio sin. Reportažom o čovjeku bez identiteta talijanska državna televizija možda je došla do njegove majke.

'Mislim da je to on, vjerujem da je to on, koliko sam ga mogla prepoznati nakon toliko godina. Svih ovih godina vjerovala sam da je živ, a sada imam osjećaj da je to on. Ipak znat ćemo nakon DNK testiranja', rekla je Dragica Olaj.

Dragan Olaj otet je zajedno s prijateljem.

'Dok su djeca bila u dvorištu automobilom su došli neki nepoznati ljudi. Pozvali su ih, nešto su im ponudili i tada su djeca ušla u automobil', dodaje Dragica Olaj.

Prilog o beskućniku bez identiteta gledala je njezina prijateljica Marija.

'Dok sam gledala prilog, pomislila sam da bi to mogao biti Dragan. Odmah sam sve ispričala Dragici', rekla je Marija Đurović.

Sličnost između Satta i Dragana je nevjerojatna. Iako Satto ne zna tko je, otkud dolazi, pa niti koliko mu je godina, Dragica vjeruje da kao majka može prepoznati svoje dijete.

'Ima šest prstiju. Rođen je sa šest prstiju, ima jedan ožiljak, a i sličan mi je', dodaje Dragica Olaj.

Dragica nestrpljivo očekuje susret sa svojim sinom do kojeg bi, nakon 42 godine, možda moglo doći već idućeg tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene