Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se postupak mirenja

Pula: Stotinjak okupljenih radnika Uljanika traži odlazak Uprave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak radnika pulskog brodogradilišta Uljanik u ponedjeljak ujutro samoincijativno se uz povike "Upravo odlazi" okupilo pred upravnom zgradom brodogradilišta iskazujući nezadovoljstvo neisplatom plaća za prosinac i božićnica, a strahujući za budućnost tvrtke, tražili su i odlazak uprave.

Okupljanje je trajalo nešto više od sat vremena, nakon čega su se radnici vratili na svoja radna mjesta.

Pročitajte i ovo Uljanik Stara uprava Državno odvjetništvo otvorilo istragu u Uljaniku: Milijunski bonusi i golema šteta Marin Lerotić slučaj Uljanik Lerotić pozvao Filipovića: "Brodogradnja je dio pulskog identiteta"

U Uljaniku se danas nastavlja postupak mirenja, a tijekom dana trebali bi biti održani skupovi zaposlenika na kojima će govoriti predstavnici Uprave. Oni će pokušati pojasniti situaciju i dobiti još nekoliko dana vremena prije zakazanog štrajka ne bi li u međuvremenu stiglo odobrenje jamstva iz Europske komisije.

Ovisno o vijestima iz Bruxellesa i raspoloženju radnika, konačnu odluku o tome kreću li radnici Uljanika u utorak u štrajk ili će se on odgoditi za nekoliko dana donijet će tijekom dana štrajkaški odbor.
Vlada je na sjednici 11. siječnja ovlastila Ministarstvo financija da u ime RH izda državno jamstvo u iznosu od 96 milijuna eura za kreditno zaduženje Uljanika radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije. Jamstvo postaje aktivno tek odobrenjem Europske komisije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene