Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Noćas oko 00.45 sati, na kolniku Trga na mostu u Puli, policajac je teško ozlijedio je 29-godišnjeg bjegunca.


Sinoć oko 23:40 sati 29-godišnji muškarac bez položenog vozačkog ispita upravljao je otuđenim automobilom Fiat, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Ulice Viktora Cara Emina te je započeo obilaziti nepropisno parkirani automobil Hyundai, pulskih registracijskih oznaka, bez da se je prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za sebe ili druge sudionike u prometu ili za imovinu. Prilikom obilaženja, 29-godišnjak je udario u Hyundai i izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a potom se udaljio s mjesta događaja, bez da je ostavio podatke o sebi i vozilu, kojim je prouzrokovao nesreću.

Vezani članci Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell,Dubravka Petric) Osječki policajac suprugu zlostavljao više od dvije godine, natjerao ju da u dvorištu kleči i moli Očenaš Pomorska policija, ilustracija (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Policajac s još dvojicom muškaraca uhvaćen u krivolovu na području Nacionalnog parka Mljet

Vozač je nakon toga izazvao još jednu nesreću na isti način u Tršćanskoj ulici, gdje je prilikom obilaženja, udario u nepropisno parkirani automobil Fiat, pulskih registracijskih oznaka te se ponovno udaljio s mjesta događaja. Tada ga je uočio policijski službenik, koji mu je dao znak da se zaustavi, no 29-godišnjak nije postupio po zapovjedi policijskog službenika, već je povećao brzinu kretanja i skrenuo na makadamski put, gdje je, ponovno prilikom obilaženja, udario u još dva vozila, Mitsubishi i Seat, pulskih registracijskih oznaka. Nakon što je izazvao posljednju prometnu nesreću, 29-godišnjak je ostavio vozilo na raskrižju Tršćanske ulice i odvojka Tršćanske ulice te se pješice udaljio do Trga na mostu, gdje su ga pronašli policijski službenici.

U laži su...: Pijan se slupao kod Zadra, pa u Vodicama lažno prijavio da je pretučen

Policijski službenik je nad 29-godišnjakom primijenio sredstva prisile, prilikom čega je 29-godišnjak ozlijeđen. Djelatnici HMP Pula pružili su mu liječničku pomoć na mjestu događaja, nakon čega je prevezen u Opću bolnicu Pula, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju. Policijski službenici su potom, zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom, obavili očevid na mjestu događaja.

Budući da je 29-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede, sukladno članku 154. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiran je stručni tim policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova, koji će se uključiti u prikupljanje obavijesti o uporabi sredstava prisile.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook