Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija upozorava

Sve više naleta na životinje na cesti, policija objavila važne upute vozačima: Znate li kolike su kazne ako pokupite srnu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava varaždinska poziva vozače na maksimalan oprez na prometnicama Varaždinske županije, budući da su zamijetili porast broja naleta vozila na domaće i divlje životinje.

U cilju prevencije automobilskih nesreća, varaždinska policija poziva vozače na maksimalan oprez pri prolasku kroz Varaždinsku županiju, budući da su samo u protekla 24 sata zabilježili šest slučajeva naleta na srneću divljač.

Naleti su bili u ranojutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana. Osim što mole vozače za oprez, mole vozače da prilagode brzinu vozila stanju i uvjetima na cesti.

Ističu važnost poštivanja prometne signalizacije koja vozače upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali isto tako i domaćih životinja.

Pročitajte i ovo Razjereni bik Mrze automobile Bik nasrnuo na automobil, putnici su se mogli samo nadati da će ga netko otjerati

Upozoravaju vlasnike domaćih životinja da su dužni poduzeti odgovarajuće mjere u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Vlasnici domaćih životinja dužni su životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se one bez nadzora zadržavaju na cestama.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici za koje je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisana kazna od 300 kuna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene