Prometna signalizacija koja upozorava na životinje
Prometna signalizacija koja upozorava na životinje Foto: Ivica Galović/Pixsell

Policijska uprava varaždinska poziva vozače na maksimalan oprez na prometnicama Varaždinske županije, budući da su zamijetili porast broja naleta vozila na domaće i divlje životinje.


U cilju prevencije automobilskih nesreća, varaždinska policija poziva vozače na maksimalan oprez pri prolasku kroz Varaždinsku županiju, budući da su samo u protekla 24 sata zabilježili šest slučajeva naleta na srneću divljač.

Naleti su bili u ranojutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana. Osim što mole vozače za oprez, mole vozače da prilagode brzinu vozila stanju i uvjetima na cesti.

Ističu važnost poštivanja prometne signalizacije koja vozače upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali isto tako i domaćih životinja.

Razjereni bik Bik nasrnuo na automobil, putnici su se mogli samo nadati da će ga netko otjerati

Upozoravaju vlasnike domaćih životinja da su dužni poduzeti odgovarajuće mjere u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Vlasnici domaćih životinja dužni su životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se one bez nadzora zadržavaju na cestama.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici za koje je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisana kazna od 300 kuna.

 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju