Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Makarski policajci optužili su pomoćnika načelnika da ih vrijeđa i mobingira. PU splitsko-dalmatinska na ovaj je slučaj reagirala priopćenjem.


PU splitsko-dalmatinska priopćenjem se osvrnula na anonimne pritužbe na ponašanje pomoćnika načelnika Policijske postaje Makarska.

Vezani članci Jadran Barač Uhićen predsjednik dubrovačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika, sam se predao policiji Policija, ilustracija Policija traži očevice: Autom u Splitu oborio pješakinju pa pobjegao

Podsjetimo, makarski policajci optužili su svog šefa da ih vrijeđa i mobingira.

"Prilikom otpreme službe na nas se viče, galami i vrijeđa pogrdnim riječima poput: budale, kreteni, idioti. Sve je to popraćeno jakom galamom i vikom", ispričao je Eugen Ujević, dopredsjednik Nacionalnog sindikata policije.

Priopćenje PU splitsko-dalmatinske potpisuje načelnik policijske uprave Slobodan Marendić, a prenosimo ga u cijelosti:

"Ne prejudicirajući nalaz provjere navoda koji su anonimno pristigli protiv pomoćnika načelnika Policijske postaje Makarska, kao načelnik Policijske uprave smatram potrebnim izvijestiti javnost kako nećemo tolerirati bilo kakav oblik verbalnog ili bilo kakvog drugog neprimjerenog ponašanja.

Stručne su službe odmah po saznanju pristupile ispitivanju navoda i okolnosti, uključujući i vjerodostojnost zaprimljene audiosnimke, koja je izazvala negodovanje makarskih policajki i policajaca, ali i šire javnosti, odnosno naših građana. To nam je dodatan motiv zbog kojeg se ti navodi trebaju što prije potvrditi ili opovrgnuti.

Iako opterećeni svakodnevnim zadaćama, ne smijemo zaboraviti da građani od nas u obavljanju poslova, ali i u međusobnom ophođenju očekuju pridržavanje moralnih i etičkih načela, te da svatko od nas mora brinuti o zaštiti i jačanju ugleda policije u cjelini", stoji u priopćenju.