Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužuju šefa za mobing

PU splitsko-dalmatinska o pritužbama makarskih policajaca: "Nećemo tolerirati neprimjereno ponašanje"

Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Makarski policajci optužili su pomoćnika načelnika da ih vrijeđa i mobingira. PU splitsko-dalmatinska na ovaj je slučaj reagirala priopćenjem.

PU splitsko-dalmatinska priopćenjem se osvrnula na anonimne pritužbe na ponašanje pomoćnika načelnika Policijske postaje Makarska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dva slučaja Palili automobile na zagrebačkom podučju: Golf zapaljen kockama za potpalu, gorio i Audi Laptop - 2 Kazneno je prijavljena Kako je poštanska službenica lažnim nalozima prisvojila 21.300 eura

Podsjetimo, makarski policajci optužili su svog šefa da ih vrijeđa i mobingira.

"Prilikom otpreme službe na nas se viče, galami i vrijeđa pogrdnim riječima poput: budale, kreteni, idioti. Sve je to popraćeno jakom galamom i vikom", ispričao je Eugen Ujević, dopredsjednik Nacionalnog sindikata policije.

Priopćenje PU splitsko-dalmatinske potpisuje načelnik policijske uprave Slobodan Marendić, a prenosimo ga u cijelosti:

"Ne prejudicirajući nalaz provjere navoda koji su anonimno pristigli protiv pomoćnika načelnika Policijske postaje Makarska, kao načelnik Policijske uprave smatram potrebnim izvijestiti javnost kako nećemo tolerirati bilo kakav oblik verbalnog ili bilo kakvog drugog neprimjerenog ponašanja.

Stručne su službe odmah po saznanju pristupile ispitivanju navoda i okolnosti, uključujući i vjerodostojnost zaprimljene audiosnimke, koja je izazvala negodovanje makarskih policajki i policajaca, ali i šire javnosti, odnosno naših građana. To nam je dodatan motiv zbog kojeg se ti navodi trebaju što prije potvrditi ili opovrgnuti.

Iako opterećeni svakodnevnim zadaćama, ne smijemo zaboraviti da građani od nas u obavljanju poslova, ali i u međusobnom ophođenju očekuju pridržavanje moralnih i etičkih načela, te da svatko od nas mora brinuti o zaštiti i jačanju ugleda policije u cjelini", stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene