Imenovanje veleposlanika mogao bi biti prvi problem između izabranog predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Galerija


Naime, SDP se pobunio nakon što su doznali da će se održati Odbor za vanjsku politiku, a na kojem bi se trebalo raspravljati o imenima nekih novih veleposlanika koje bi trebala supotpisati Kolinda Grabar-Kitarović prije nego što preda dužnost Zoranu Milanoviću.

Vezani članci Kandidati za gradonačelnika Zagreba 02 Tko je nešto znao, a tko se nije proslavio? Kako su na pitanja iz opće kulture grada odgovarali kandidati za Zagreb Joško Klisović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović na Jakuševcu najavio: "Oslobodit ćemo grad od kanti i kontejnera"

"Jednu stvar koju vidim nekorektnu je to da nema nikakvih konzultacija o pitanju imenovanja veleposlanika u ovoj fazi kada je novi predsjednik izabran. Predsjednik Milanović će sljedećih 5 godina pokrivati vanjsku politiku, uključujući kadrovsku politiku u diplomaciji", napominje Joško Klisović.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da se radi o redovnoj proceduri.

"Svi su veleposlanici otišli. To je redovna procedura. Slobodno je mjesto u Berlinu", rekao je Grlić Radman.

"S obzirom da smo proveli izbore, da bi sada bilo dobro malo pričekati jer sve obveze preuzima novi predsjednik, pa normalno je da se pričeka", poručuje bivši predsjednik Stipe Mesić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr